Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:57 25 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă strigare pentru afacerea lui Cristian Bîrcă Imobilul neterminat din Olimp al Locrida Estival, scos la mezat (document)

ro

26 May, 2015 00:00 1875 Marime text


Afacerile lui Cristian Bîrcă, unul dintre afaceriştii pasionaţi de investiţiile imobiliare, intră, pe rând, în insolvenţă. După Alcor Construct SRL, iată că şi bunurile SC Locrida Estival SA sunt vândute la licitaţie, pentru a doua oară, de un lichidator judiciar.
 
După ce, pe data de 4 mai, la licitaţia organizată pentru valorificarea bunurilor ce aparţin societăţii Locrida Estival SA, aflată în faliment, nu s-a prezentat nimeni, lichidatorul judiciar Biriş Goran Insolvenţă SPRL mai face o încercare. Astfel, pe 8 iunie, ora 16.00, şi pe 22 iunie, ora 16.00, la sediul lichidatorului judiciar Biriş Goran Insolvenţă SPRL din Bucureşti va avea loc o nouă procedură publică pentru vânzarea unui imobil, proprietate a societăţii Locrida Estival SA, aflată în faliment.
 
Participanţii la această licitaţie vor putea achiziţiona o proprietate imobiliară - construcţie nefinalizată S+P+10 E cu apartamente de vacanţă, piscină şi teren (1.450 mp terenul şi 9.570 mp construcţiile), situată în staţiunea Olimp, judeţul Constanţa. Preţul de pornire al licitaţiei este de 947.052 de euro (fără TVA). Caietul de sarcini va putea fi procurat de la sediul Biriş Goran Insolvenţă SPRL, din bulevardul Aviatorilor 47, etaj 2, sector 1, Bucureşti.
 
Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii firmei, însă numerele de telefon din fişa de la Registrul Comerţului nu sunt alocate. Dacă aceştia ne vor transmite un punct de vedere, el va fi ulterior publicat.

Despre societatea aflată în faliment

Potrivit Registrului Comerţului, Locrida Estival SA a fost înregistrată în 2005 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Hariclea Darclee nr. 1. Firma are un capital social subscris de 224.492,5 lei, integral vărsat, compus din 2.244.925 de acţiuni, valoarea uneia fiind de 0,1 lei. Asociaţii societăţii sunt: Locrida Construct SRL, care deţine 2.241.925 de acţiuni (99,87% din capitalul social), şi Alexandru Traian, născut pe 4.03.1962, în Cogealac, care deţine 3.000 de acţiuni (0,1335% din capitalul social). Persoană împuternicită este Cristina Alina Păcureţu, născută pe 20.03.1975, în Constanţa. Activitatea societăţii este legată de „dezvoltare (promovare) imobiliară“. Monitorul Oficial ne arată că, în trecut, asociat în societatea Locrida Estival SA era şi Cristian Bîrcă. Potrivit hotărârii nr. 1, din 17.02.2010, a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor societăţii, publicată în Monitorul Oficial, Cristian Bîrcă a cesionat cele 3.000 de acţiuni pe care le deţinea către Alexandru Traian. Tot atunci, în aceeaşi şedinţă, a fost revocat administratorul Mădălina Liliana Zotescu şi numit Alexandru Traian.
 
La rândul său, Locrida Construct SRL a fost înregistrată, potrivit Registrului Comerţului, în anul 2003 şi are sediul în municipiul Constanţa, strada Hariclea Darclee nr. 1. Societatea are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţi în societate sunt Alcor Construct SRL, care deţine 19 parţi sociale (95% din capitalul social), şi Alexandru Traian, născut pe 4.03.1962, în Cogealac, cu o parte socială (5% din capitalul social). Administratorul firmei care se ocupă de „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“ este Alexandru Traian. Anterior, asociaţi în SC Locrida Construct SRL erau SC Alcor Construct SRL, reprezentată prin Cristian Bîrcă, şi SC Well Grup SRL. Potrivit hotărârii nr. 1 din 17.02.2010 a Adunării Generale a Asociaţilor SC Locrida Construct SRL, publicată în Monitorul Oficial, SC Well Grup SRL a cesionat unica parte socială deţinută, reprezentând 5% din capitalul social, către Alexandru Tănase.

Alcor Construct SRL a fost înregistrată în anul 1996 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul I.C. Brătianu. Capitalul social subscris este de 5.100 de lei, integral vărsat, compus din 510 părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt Cristian Bîrcă, născut în anul 1967, în Constanţa, şi Oana Bîrcă, născută în anul 1968, în Focşani. Ambii asociaţi deţin câte 50% din capitalul social al societăţii. Alcor Construct SRL se ocupă de „lucrările de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Cristian Bîrcă este cunoscut printre afaceriştii constănţeni ca fiind un mare pasionat de investiţii imobiliare. Proiectele Orion de pe strada Unirii, Solaris Tower din Faleză Nord, Cronos Residence din Olimp, Aurora Residence - Băneasa, Casa Zamora şi Kogaion din Buşteni au fost dezvoltate de firmele lui Cristian Bîrcă. Din Registrul Comerţului aflăm că acesta mai este asociat în societăţile: Alcor Development SRL, Alcor Investment SRL, Alcor Merchant SRL, Alcor West SRL, Core Energy SRL, Relax Estival SA.
 
Alte patru societăţi în care apare ca asociat sunt în prezent în faliment sau radiate: Alcor Construct SRL (în faliment), Antrecon SA (faliment), Encore Serv SRL (radiată), Hitcons SRL (radiată).
 
Anunţul de participare la această licitaţie poate fi vizualizat în ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, la secţiunea „Documente“.
 

Citeşte şi
Va ridica un bloc de 18 etaje în Faleză Nord
După Alcor Construct SRL, o altă afacere a lui Cristian Bîrcă intră în insolvenţă (document)


157 de apartamente şi terasă verde pe acoperiş: Cum va arăta Solaris Tower, complexul ridicat de afaceristul Cristian Bîrcă în Faleză Nord (galerie foto)

O firmă dă faliment, alta investeşte: Bloc de 18 etaje, ridicat de Cristian Bîrcă, în Faleză Nord (galerie foto)

Alcor Construct SRL, afacerea lui Cristian Bîrcă, a intrat în insolvenţă

Ti-a placut articolul?

Comentarii