Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie de 62 de ani, victimă a escrocilor. A fost înşelată cu peste 80.000 de lei prin metoda „Generalul american”

ro

12 Nov, 2022 13:25 1973 Marime text
foto: ZIUA de Constanța
O femeie în vârstă de 62 de ani  a rămas fără suma de 80.900 de lei! Aceasta credea că a trimis suma de bani unui bărbat cu care urma să aibă o relaţie.


Oficial de la IPJ Bacău 

Polițiștii de investigații criminale din Moinești au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Moineşti, la locuinţa unei femei de 37 ani, din județul Giurgiu. Cu această ocazie, la imobilul acesteia au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă.

Din investigații a reieșit faptul că, în perioada 02-16 mai a.c., bănuita ar fi ajutat persoane necunoscute să comită infracțiunea de înșelăciune prin metoda, Generalul American, în dauna unei femei de 62 de ani, din Moinești, prin faptul că, ar fi primit în conturi bancare ce îi aparțineau, suma totală de 80.900 de lei, în patru tranșe. Ulterior, ar fi remis, suma, sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor în cauză și tragerea la răspundere penală.

Polițiștii atrag atenția asupra acestei forme de înșelăciune, metoda bazându-se pe încrederea celor care se lasă abordați, prin intermediul internetului, de către o femeie sau un bărbat care le promite o relație de prietenie și îi conving, ulterior, să le trimită bani pentru a crea o legătură amoroasă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii