Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O cunoscută bancă pleacă din România. Şi-a vândut toate activele

ro

29 Dec, 2017 07:23 3465 Marime text
Banca elenă Piraeus Bank a anunţat joi că a încheiat un acord cu fondul de investiţii J.C. Flowers pentru vânzarea integrală a operaţiunilor din România.
 
Tranzacţia a fost aprobată de board-ul directorilor Piraeus Bank şi de Fondul Elen de Stabilitate Financiară, urmând să fie solicitat acordul autorităţilor de reglementare din România. Tranzacţia ar urma să se încheie în prima jumătate a anului 2018.
 
”Vânzarea operaţiunilor bancare din România reprezintă un alt pas major pentru îndeplinirea la timp a planului de restructurare a grupului convenit cu Directoratul General pentru Concurenţă al Comisiei Europene, precum şi pentru implementarea planului strategic al grupului, Agenda 2020”, afirmă într-un comunicat directorul general al grupului, Christos Megalou.
 
Despre Piraeus Bank Romania
 
Cu sediul in Bucuresti, Piraeus Bank Romania ofera o serie larga de produse si servicii pentru clienti locali si internationali, incluzand activitati de retail, pentru IMM-uri si corporate banking. La 30 septembrie banca avea active de 1.5 miliarde. PBR opereaza prin 99 de unitati bancare, angajeaza 1300 de specialisti si are aproximativ 150.000 de clienti activi.
 
Despre JCF
 
J.C. Flowers este unul dintre liderii domeniului de private equity si este dedicat investitiilor globale in industria financiara. Fondat in 1998, firma a investit peste 15 miliarde capital in 50 de companii de potrofoliu in 17 tari, intr-o gama larga de subsectoare ale industriei financiare: bancar, asigurari, reasigurari, servicii financiare specializate si servicii de management al activelor. Cu active de aproximativ 6 miliarde de dolari in management, JC Flowers are birouri in New York, si Londra.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii