Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu e afiliat politic Ce vrea noul comisar-şef al Gărzii Financiare Constanţa

ro

12 Jul, 2012 01:00 3002 Marime text
comisarsef-Fronea1.jpgNoul comisar-şef al Gărzii Financiare Constanţa, Ciprian Mihail Fronea, a susţinut ieri prima conferinţă de presă de la preluarea funcţiei. Numit pe data de 3 iulie, prin Ordinul 960 al preşedintelui ANAF, Fronea a declarat că interimatul de la conducerea instituţiei a luat sfârşit, dar că, chiar şi aşa, „o să se dea, mai mult ca sigur, un concurs, pentru că postul se ocupă prin concurs".

Fronea a explicat că ordinul pentru numirea sa a venit odată cu cel privind expirarea interimatului lui Ovidiu Mihai la şefia Gărzii, precum şi cu cel referitor la faptul că actualul primar al municipiului Mangalia, Cristian Radu, nu mai e comisar-şef.

„Nu avem suficienţi comisari"

 

În ceea ce priveşte obiectivele instituţiei pe care o conduce acum, Ciprian Mihail Fronea a declarat că, pe termen scurt, acestea sunt legate de controale privind producerea şi comercializarea de cereale, precum şi de operatorii economici care funcţionează pe litoral, aşa numita acţiune „Litoral".

Întrebat dacă instituţia are suficienţi comisari, Fronea a mărturisit că asta este într-adevăr o problemă: „Nu, nu avem suficienţi comisari. Suntem 37 în total, cu tot cu personalul auxiliar". Numărul de angajaţi ai instituţiei a fost redus în urma restructurărilor de anul trecut. Totodată, noul comisar-şef a declarat că prioritatea sa constă în a face „instituţia să funcţioneze mai eficient": „S-au strâns derapaje interne, disfuncţionalităţi între departamente, de când nu mai este Cristian Radu".

Garda - în casă nouă până la finalul anului

Cât despre noul sediu al instituţiei, situat la intersecţia străzilor Bucureşti şi Oborului, Fronea a afirmat că acesta este foarte aproape de finalizare şi că speră că instituţia se va putea muta în el până la sfârşitul anului. „O să mă lupt să ne mutăm cât mai repede. Clădirea, în proporţie de 90%, este gata". Amintim că imobilul în care funcţionează Garda Financiară în prezent datează din anul 1930. Noul sediu a fost preluat, în 2007, de la Agenţia Naţională pentru Sport, printr-o Hotărâre de Guvern. Clădirea are trei etaje, iar reabilitarea sa a început în 2010.

Fără susţinere şi presiuni politice

Nu în ultimul rând, noul comisar-şef al Gărzii Financiare Constanţa a declarat că nu este afiliat politic: „Nu am fost membru de partid. Dacă mă susţine vreun partid politic? Poate mă susţine şi nu ştiu eu". De asemenea, el a respins ideea conform căreia asupra sa ar putea fi exercitate anumite presiuni, politice sau de altă natură. „Nu vor exista. Nu au fost nici înainte", a conchis el.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii