Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Normele de aplicare pentru continuarea Programului-pilot Masa caldă în 450 şcoli, aprobate de Guvern

ro

05 Oct, 2023 19:51 1097 Marime text
Foto: Facebook-Ministerul DezvoltăriiGuvernul a adoptat astăzi o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2023 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 de unităţi de învățământ preuniversitar de stat

„Actul normativ aprobă normele de aplicare pentru programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat, care are un buget de 195 milioane lei în anul 2023.

Suportul alimentar poate consta în: masă caldă, preparată în regim propriu (pentru unitățile de învățământ care dețin o cantină proprie cu avize de funcționare), masă caldă, în regim catering (pentru unitățile fără cantină), pachet alimentar (dacă nu există posibilitatea preparării mesei calde), care va fi păstrat până la servire în spații special amenajate.

Atât în ceea ce privește produsele oferite elevilor, cât și în ceea ce privește modul de servire a mesei, vor fi avute în vedere recomandările Institutului Național de Sănătate Publică.

Modul în care va fi oferit suportul alimentar va fi decis de ordonatorul principal de credite al UAT-ului, la propunerea directorului școlii, cu aprobarea Consiliului de Administrație al unității de învățământ. În funcție de specificul școlii, se poate decide diferențierea tipului de suport alimentar oferit pentru fiecare nivel“ - au mai precizat reprezentanții Biroului de Presă al guvernului României.


Selecția unităților de învățământ care vor beneficia de programul-pilot se va face în complementaritate cu unitățile de învățământ care beneficiază deja de suport alimentar prin PNRAS (Programul național pentru reducerea abandonului școlar).

Plata produselor și a serviciilor se face de către autoritățile locale, la solicitarea furnizorilor, pe baza documentelor de recepție calitativă și cantitativă aprobate de unitatea de învățământ. Finanțarea programului se asigură de la bugetul de stat, cu sume defalcate din TVA, puse la dispoziția UAT-urilor, conform OUG nr. 77/2023. 

Citește și: 

Preșcolarii şi elevii din 450 de unități de învățământ, primesc și anul acesta masă caldă la școală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii