Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preșcolarii şi elevii din 450 de unități de învățământ, primesc și anul acesta masă caldă la școală

ro

28 Sep, 2023 20:27 948 Marime text
Foto: Facebook/MDLPAGuvernul României a adoptat ordonanța de urgență privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii şi elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat. 

Prin actul normativ aprobat se asigură continuarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

Potrivit ordonanței de urgență, în anul școlar 2023-2024, pe perioada desfășurării cursurilor, preșcolarii şi elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unități-pilot, vor primi gratuit un suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita sumei de 15 lei/zi/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

„Limita valorică zilnică de 15 lei/beneficiar cuprinde prețul produselor, cheltuielile de transport, de distribuție şi de depozitare a acestora, după caz.

Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor Programului-pilot, se vor distribui numai produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare.

Pentru finanțarea Programului-pilot în anul 2023 se alocă bugetelor locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor pe raza cărora se află unitățile-pilot, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București suma de 195 milioane lei“ - se arată în ordonanța de urgență. 

Citește și: 

Ministrul Ligia DecaProgramul "Masă caldă" va continua să fie acordat până la sfârşitul anului calendaristic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii