Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:40 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Noaptea Muzeelor” la Constanța. Care este programul

ro

12 Jun, 2021 09:49 1125 Marime text
  • Toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfăşura cu respectarea legislaţiei în vigoare privind prevenirea COVID-19.
Noaptea Muzeelor este un eveniment care are loc la nivel european. Acesta a fost inițiat pentru prima dată de către Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005.

Evenimentul se desfășoară sub patronajul Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor. România a achiesat acestui demers încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut cu fiecare an.

Evenimentul se va desfășura în acest an în data de 12 iunie.

Iată programul principalelor instituții de cultură care vor participa, și în acest an, la eveniment: 
  • Muzeul de Artă Constanța va fi deschis publicului doritor în intervalul orar 19:00 – 24:00, iar vizitatorii vor avea acces doar la expozițiile temporare ale instituției.
  • Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța va fi deschis în intervalul orar 20:00 - 23:00. Publicul vizitator va putea urmări demonstrații la Planetariu după următorul program: 20:00,  20:30,  21:00, 2 1:30, 22:00 și 22:30, dar și o prezentare a cerului vizibil între orele 21:00 - 23:00. Tot în acest interval orar, pe platoulul din fața Planetariu, va fi o prezentare cu denumirea Noaptea de vis în zoo – Animale pe harta cerului. Și Acvariul de pe faleza Cazinoului din Constanța va fi implicat în cadrul evenimentului dedicat Nopții Muzeelor, acesta va fi deschis în intervalul orar 19:00 - 23:00. 
  • Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța își va deschide porțile publicului în intervalul 17:00 – 23:00, iar vizitatorii se vor putea bucura de o valoroasă lecție de istorie. Expoziția „De la Cavalerul Trac la Sfântul Gheorghe – Iconografia eroică: arhetipul eroului și sfântului” va rămâne deschisă special pentru acest eveniment. Reliefurile de epocă romană, precum și icoanele inspirate după cele din secolele XVIII și XIX pot fi admirate la al doilea etaj al muzeului. Vizitatorii interesați să cunoască în detaliu monumentele județului sunt invitați să vizioneze prezentări, reconstituiri ale acestora și reportaje interesante ce vor fi puse la dispoziție în sala Media.Deoarece dragostea pentru istorie se cultivă de la vârste fragede, la intrare, copiii vor fi întâmpinați cu surprize. De asemenea, le va fi dedicată o expoziție ce surprinde universul copilăriei în antichitate.
Toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfăşura cu respectarea legislaţiei în vigoare privind prevenirea COVID-19.

Totodată, cu ocazia Nopții Muzeelor, atât în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cât și în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, vor fi amenajate corturi destinate vaccinării împotriva COVID-19, această campanie se va desfășurată făra o programare prealabilă.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii