Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă Se iau măsuri pentru identificarea unor sursei noi de energie și gaze naturale (VIDEO)

ro

18 Mar, 2022 19:32 1247 Marime text
Premierul României, foto: Facebook/ Nicolae Ciucă

Guvernul României a aprobat vineri, 18 martie, ordonanţa de urgenţă privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 - 31 martie 2023.

„Am promis (...) protejarea cetăţenilor, a locurilor de muncă şi, desigur, protejarea economiei. (...) Astfel, în cadrul ordonanţei de urgenţă, am stabilit următoarele: pentru consumatorii casnici care consumă până în într-o 100 de kWh preţul va fi 0,68 de lei, măsură de care vor beneficia 3,5 milioane de gospodării. Pentru cei care consumă între 100 şi 300 de kWh preţul va fi de 0,80 lei, iar de această măsură vor beneficia aproximativ 4,5 milioane de gospodării", a declarat Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.




Conform premierului, pentru consumatorii noncasnici preţul va fi de aproximativ 1 leu/ kWh - IMM-uri şi întreprinderi din industria alimentară, iar pentru cei energointensivi se va aproba o schemă de ajutor de stat.

Totodată, Nicolae Ciucă a precizat că, la nivelul Ministerului Energiei, se iau măsuri pentru identificarea unor sursei noi de energie și gaze naturale.

video: Facebook/ Guvernul României

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii