Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă Reziliența unei țări nu stă doar în posibilitatea de a face față amenințărilor de securitate

ro

06 Nov, 2023 14:57 694 Marime text
foto: Facebook/ Nicolae Ciucă Nicolae Ciucă, președintele Senatului, a declarat luni la dezbaterea ”The Highway to Success” din cadrul ”Bucharest Leaders’ Summit”că reziliența unei țări nu stă doar în posibilitatea de a face față amenințărilor de securitate, dar și în capacitatea economiei sale de a depăși șocuri externe.

Iată postarea de pe pagina de Facrbook a lui Nicolae Ciucă: 

Astăzi, la dezbaterea ”The Highway to Success” din cadrul ”Bucharest Leaders’ Summit”, am vorbit despre potențialul imens al României, care nu este valorificat la întreaga lui capacitate. Sunt multe domenii în care înregistrăm un deficit de balanță comercială, deși există spațiu de creștere și, în trecut, am avut performanțe notabile.

Agricultura, domeniul farmaceutic, petrochimia, fabricarea celulozei, produsele electronice sunt zone economice în care importăm extrem de mult, în unele cazuri chiar 95% din necesar. Creșterea producției interne ar reprezenta un câștig imens nu doar pentru România, dar și pentru piețele internaționale.

Am subliniat că reziliența unei țări nu stă doar în posibilitatea de a face față amenințărilor de securitate, dar și în capacitatea economiei sale de a depăși șocuri externe și de a-și păstra competitivitatea.

Pentru a reuși în acest dificil context internațional, este nevoie să fim uniți și să acționăm solidar. De aceea, cel mai important pas în construirea rezilienței României este reducerea disparităților economice dintre regiuni. Iar soluția există deja: multiplicarea modelelor unor administrații locale care au transformat comunitatea într-o poveste de succes.- se arată în conținutul postării.

Citește și:

România primește rating-uri pozitive de la Moody's pentru datoriile pe termen lung și scurt 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii