Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neurochirurgul Ştefan Mindea, acum preot la Constanţa

ro

05 Jan, 2022 21:54 7550 Marime text


Dr. Mindea a înfiinţat prima secţie de Neurochirugie Minim Invazivă la Universitatea Stanford, fiind cel mai tânăr șef de secție din istoria acestei universității.

În prezent, Doctorul Mindea tratează şi operează la Constanţa, iar duminica slujeşte ca diacon la Biserica Nașterea Maicii Domnului din oraș.

Timp de cinci ani consecutivi a fost premiat în Top 5 cel mai bun neurochirurg al Universităţii Stanford. După 35 de ani petrecuţi în SUA, unde a devenit unul dintre cei mai renumiţi neurochirurgi, specializat în neurochirurgie minim invazivă şi chirurgie oncologică spinală, Dr. Ştefan Mindea a decis să se întoarcă în ţară, împreună cu soţia şi cei şase copii ai săi, la Constanţa.
 

„Credinţa în Hristos este esenţa vieţii, legătura cu Dumnezeu fiind esenţială pentru existenţa noastră ca oameni. Haideţi să facem un exerciţiu de imaginaţie şi să vedem dacă viața în afara divinității ar avea vreun sens. Bineînţeles că nu!', a declarat pentru Lumea Credintei.


În ceea ce priveşte partea profesională din domeniul medicinei, neurochirurgul a evidenţiat că rugăciunea şi credinţa în Dumnezeu sunt foarte importante.

„În neurochirurgie lucrurile sunt ceva mai complicate decât s-ar părea şi asta pentru că în cazurile grave, în cancere, în metastaze, te uiţi spre Cer şi aştepţi ca Dumnezeu să te ajute să iei decizia cea mai înţeleaptă.

De obicei, eu mă rog de când pacientul vine la consultaţie până în momentul în care iau decizia de a-l opera" 

Sursa foto și text: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii