Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nereguli constatate de Poliţia Locală Constanţa. Au fost aplicate amenzi (galerie foto)

ro

21 Oct, 2019 15:11 7678 Marime text


Primăria Municipiului Constanța
, prin Direcția Generală Poliția Locală, acționează constant pentru a crea și a menține un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.

În acest sens, în perioada 19 – 20 octombrie, echipele Serviciului de Ordine Publică, au aplicat 169 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 32.060 lei.

Au fost înregistrate 52 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1191 referitoare la normele de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice și 35 amenzi contravenționale în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

Cele mai multe abateri au vizat consumul băuturilor alcoolice în spațiul public, tulburarea liniștii publice, acte obscene în spațiul public și aruncarea gunoiului pe domeniul public.

Au fost depistate 5 persoane care apelau la mila publicului, cazurile fiind înaintate reprezentanților serviciilor sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială pentru luarea măsurilor legale ce se impun în astfel de cazuri.

De asemenea, 3 persoane au fost sancționate pentru fumatul în spații publice închise conform prevederilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Tot în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii locali, a fost aplicată 1 amendă pentru plimbarea unui câine periculos fără botniță pe domeniul public, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi iar 1 persoană a fost sancționată pentru desfășurarea activităților de picnic în alt loc decât cele special amenajate, conform Legii nr. 54/2012.

În urma verificărilor, 73 de persoane au fost amendate pentru lipsa titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun, potrivit prevederilor Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local iar 4 amenzi contravenționale au fost înregistrate pentru nerespectarea obligațiilor legale cu privire la eliberarea unui document de identitate, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 97/2005, privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Reamintim că faptele antisociale ce țin de ordine și siguranță publică pot fi semnalate la 0241.484205-Dispecerat sau 0799.606142(WhatsApp)- Direcția Generală Poliția Locală.
 

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii