Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:07 24 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Negociere directă la Primăria Cernavodă. Opal Construct SRL va executa lucrări suplimentare de reabilitare a piaţetei zona Trust (document)

ro

08 Jul, 2017 00:00 1600 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Primăria Cernavodă a atribuit, prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, contractul vizând „achiziţionarea de lucrări suplimentare proiect tehnic cu detalii de execuţie asistenţă tehnică şi execuţie lucrări având ca obiectiv reabilitarea piaţetei zona Trust (între străzile 9 mai şi Panait Cerna)“. Valoarea totală finală a contractului este de 48.143,39 de lei.
 
Contractul nr. 22045 - „Negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare pentru achiziţionarea de lucrări“ a revenit societăţii Opal Construct SRL. Potrivit anunţului de atribuire, „execuţia obiectivului aferent prezentei proceduri este imposibil de realizat în lipsa alocărilor de la bugetul local şi de la bugetul de stat a sumelor necesare. Autoritatea contractantă îşi rezervă dreptul de a anula prezenta procedură, în conformitate cu prevederile art. 212, alineat (1), litera c) din Legea 98/2016, în următoarele cazuri: deşi procedura de achiziţie a fost finalizată şi contractul de execuţie poate fi semnat, nu s-a alocat, se modifică sau se retrage contribuţia asigurată din bugetul local de către Consiliul Local sau nu s-a alocat, se modifică sau se retrage contribuţia asigurată din bugetul de stat“.

Despre Opal Construct SRL

Înmatriculată în anul 2005, firma are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 1.100 de lei, integral vărsat, este compus din 110 părţi sociale. Opal Construct SRL este controlată de Bogdan Nicolae Grădinaru, născut pe 4.08.1971, în Constanţa, cu 9% din capitalul social, şi Niculai Munteanu, născut pe 13.01.1929, în Saligny, Constanţa, cu 91% din capitalul social.
Administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare, este Călin Radu. Potrivit Ministerului de Finanţe, pentru anul 2016, societatea a raportat o cifră de afaceri netă de 27.549.097 de lei, un profit de 795.348 de lei şi 152 de salariaţi.

Istoricul licitaţiilor în cadrul cărora societatea Opal Construct a câştigat contracte importante

Ministerul Apărării Naţionale, prin Unitatea Militară 02542 Focşani, a atribuit, în anul 2010, contractul „Dotări containere cu mobilier din cadrul poziţiilor de plan 3499 Sulina şi 3501 Capu Midia“ societăţii Opal Construct SRL.
 
De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale, prin Unitatea Militară 02133 Constanţa, a atribuit, în 2013, contractul „Lucrări de reparaţii generale şi de renovare la pavilionul L 7, aparţinând Cazărmii 3399 Constanţa“ aceleiaşi societăţi.
 
Societatea Opal Construct a mai câştigat şi în anul 2010 contractul pentru dotarea cu obiecte de inventar a pavilionului IGAF din cazarma 1468 Mangalia.
 
Ministerul Apărării, prin Unitatea Militară 02542 Focşani, a atribuit, prin negociere directă, în anul 2010, contractul „Lucrări de reabilitare şi modernizare pavilion A din cazarma 3108 Constanţa“ societăţii Opal Construct SRL, unde valoarea contractului atribuit a fost de 130.122,75 de lei, fără TVA.
 
Ministerul Apărării Naţionale, prin Unitatea Militară 02542, a atribuit în anul 2012 contractul „Realizare centrale termice şi bloc alimentar cu sală de mese în Cazarma 1288 Mihail Kogălniceanu“ asocierii SC Opal Construct SRL Constanţa şi SC Baltur Sib SRL Sibiu.
 
Ministerul Apărării, prin Unitatea Militară 02542 Focşani, a organizat, în anul 2010, o procedură publică pentru atribuirea contractului „Dotarea cu mobilier a pavilionului B1 - Comandament, Cazarma 338 (cinci loturi), în valoare de 288.016,60 de lei.
 
Ministerul Apărării, prin Unitatea Militară 02542 Focşani, a atribuit, în anul 2013, prin negociere directă, „Realizarea centralelor termice şi bloc alimentar cu sală de mese în cazarma 1288 Mihail Kogălniceanu“ deja celebrei societăţi, abonată la banii publici, Opal Construct SRL.
 
În anul 2011, Ministerul Apărării, prin Unitatea Militară 02542 Focşani, a atribuit contractul A 5117 din 24.06.2011 - „Realizarea ecranării electromagnetice şi a sistemului de ventilaţie şi condiţionare a aerului în Pavilionul B din cazarma 3417 Constanţa“ societăţii Opal Construct SRL.
 
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a atribuit operatorului economic Opal Construct SRL, printr-o licitaţie deschisă, contractul de furnizare şi cumpărare de „Amortizori de chei“, ceea ce presupune furnizarea şi montarea a 49 de bucăţi de amortizori de chei pentru protecţia cheiurilor din Portul Constanţa.
 
De asemenea, Primăria comunei Chirnogeni a atribuit un contract în valoare de peste 600.000 de lei acestei firme, pentru execuţia de lucrări în cadrul proiectului „Creşterea calităţii vieţii pentru populaţia rurală din comuna Chirnogeni“, mai exact „construcţie sală de sport şi reabilitare imobil în vederea primei înfiinţări a unui centru de tip after-school şi dotări specifice“.
 
După ce şi-a adjudecat numeroase contracte cu autorităţi publice locale pentru reabilitarea sau construirea unor obiective în judeţul Constanţa, Opal Construct SRL şi-a lărgit orizontul de afaceri. Astfel, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, în urma analizării în şedinţa Colectivului de Analiză Tehnică din data de 17.07.2015 a documentaţiei depuse de Opal Construct, a acordat autorizaţie de mediu pentru desfăşurarea activităţii de „alimentaţie publică“. Potrivit aceleiaşi decizii, noua activitate poate fi desfăşurată în incinta Portului Ana Yacht Club din Eforie Nord.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de atribuire a acestei licitaţii.

Citeşte şi:

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ a semnat cu Opal Construct SRL. Iată de ce! (document)

Opal Construct şi CN APM Constanţa SA au bătut palma. Despre ce lucrare este vorba şi care este valoarea contractului (document)

12 societăţi s-au luptat pentru un contract cu MApN UM 02192 Constanţa. Cine sunt câştigătoarele (document)

La Comandamentul Marinei Militare se lucrează. Şantierul se va termina în octombrie 2018! (galerie foto)

UM 02022 Constanţa cumpără o barcă pneumatică de asalt cu motor

Opal Construct SRL are un nou punct de lucru

Opal Construct SRL se ocupă de lucrările de reparaţiile capitale din cazarma 3416 Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii