Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava „Ştefan cel Mare“ a Gărzii de Coastă, locul unde profesioniştii fac diferenţa pe mare (fotoreportaj)

ro

24 Jul, 2018 00:00 2596 Marime text
Poliţia de Frontieră a organizat, prin structura Gărzii de Coastă, o conferinţă de presă prin care a prezentat bilanţul activităţii în prima jumătate a anului 2018. Evenimentul a avut loc pe nava „Ştefan cel Mare“, care aparţine instituţiei.
 
Construită de către Damen, a costat 25 de milioane de euro, fiind o producţie recentă, dar care îmbină aparatură de ultimă generaţie cu o eleganţă aparte. Încă de la suprafaţă, dotările sunt vizibile. Poliţiştii de frontieră pleacă, lună de lună, zile bune în larg în diverse operaţiuni, iar condiţiile trebuie să fie cele mai bune. Sistemul de comunicaţii este unul performant, iar locul de unde se operează nava aduce în faţă cele mai noi tehnologii de navigaţie. Odată ce cobori în navă, este clar că proiectantul a echilibrat confortul cu nevoia. Camerele de odihnă ale ofiţerilor sunt elegante, rafinate şi practice. Comandantul are două camere, una în care ţine şedinţele cu ofiţerii, iar alta pentru odihnă.
 
Pentru recreere există diverse camere, dotate cu tot ceea ce este necesar. Există şi o infirmerie, pregătită inclusiv pentru intervenţii chirurgicale. Nu lipseşte nici sala de sport, cu echipamente moderne pentru ca echipajul să se menţină în formă.
 
Camera de detenţie este modernă, dar oferă condiţii optime pentru persoana închisă, care se află sub supraveghere audio-video în permanenţă.
 
Poliţiştii de la Garda de Coastă lucrează în condiţii optime pentru a înlătura orice pericol din apele teritoriale româneşti.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii