Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:45 04 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navă de căutare și salvare pentru ARSVOM. A fost modificată nota de fundamentare a achiziției (document)

ro

11 Apr, 2020 00:00 1324 Marime text
 
În Monitorul Oficial al României, Partea I, la numărul 302 din data de 10 aprilie 2020, a fost publicată Hotărârea privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 492/2019 pentru aprobare Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Navă specializată de căutare și salvare pe mare cu capacitatea de 100 persoane salvate”, navă care ar urma să intre în posesia Agenției Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare - ARSVOM.

Sunt modificate, astfel, articolele 2 și 3 din nota de fundamentare apărută în Monitorul Oficial al României la data de 23 iulie 2019, și va avea următorul cuprins:
„Art. 2 – finanțarea proiectului de investiții prevăzut la art. 1 se realizează din fonduri externe nerambursabile prin programul operațional Infrastructură mare 2014-2020 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.
Art. 3 – Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri”.
Prin Decizia nr. 1378 din 23.07.2019 a Ministerului Fondurilor Europene, Direcția Generală Programe Europene Infrastructură Mare, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM), a fost mandatată să parcurgă etapele procedurale pentru modificarea POIM, printre modificări fiind și completarea tipurilor de beneficiari eligibili în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectivul Specific 2.5 – Creșterea gradului de siguranță și securitate pe toate modurile de transport și reducerea impactului transporturilor asupra mediului. Astfel, ARSVOM a devenit beneficiar eligibil pentru Obiectivul Specific 2.5, iar investiția "Navă specializată de căutare şi salvare pe mare cu capacitatea de 100 persoane salvate" poate fi finanțată din fonduri externe nerambursabile, degrevându-se bugetul de stat.
Amintim că  Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) anunţa organizarea şi desfăşurarea unei licitaţii pentru atribuirea contractului „Servicii de întocmire studiu de fezabilitate pentru navă specializată de căutare şi salvare pe mare cu capacitatea de 100 de persoane salvate“. Valoarea estimată a contractului este de 104.201,68 lei.

Ofertele trebuiau depuse până pe data de 10.03.2020, urmând să fie deschise pe data de 13.03.2020. Potrivit anunţului de licitaţie, se va încheia un contract de prestări servicii. Garanţia de bună execuţie reprezintă 10% din valoarea contractului. Studiul de fezabilitate este necesar pentru accesarea de fonduri europene.
Caracteristicile tehnice orientative ale navei specializate de căutare şi salvare pe mare cu capacitate de 100 de persoane salvate: lungimea – 51 metri, lăţimea - 10 metri, pescaj maxim – 3 metri, înălţimea de construcţie - 5 metri, puterea motoarelor de - 2 x 3000 kW, viteza minimă - 25 noduri, locuri pentru 100 de persoane salvate, durata de execuţie - 16 luni, construcţie corp, suprastructură şi comandă de navigaţie din aluminiu marin, clasificare IACS si ANR pentru nave SAR.

Citește și

ARSVOM va achiziţiona o navă specializată de căutare şi salvare pe mare cu capacitatea de 100 de persoane
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii