Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naşterea Profetului Mahomed, sărbătoare musulmană importantă. Mesajul Muftiului Iusuf Muurat

ro

08 Oct, 2022 14:26 2406 Marime text

Musulmanii din România celebrează la data de 7 octombrie 2022, sărbătoarea Mevlid Kandili sau Noaptea Naşterii Profetului Muhammed (PbuH).

Evenimentul, marcat în a 12- a noapte din luna Rebiul Evvel a Calendarului Islamic (Calendarul Hegirei), este prima dintre cele cinci nopţi luminate pentru musulmani, denumite Kandili.

Referindu-se la acest eveniment, Muftiul Iusuf Muurat, Șeful Cultului Musulman din România, a declarat că Noaptea Naşterii Profetului Muhammed (PbuH) este o sărbătoare importantă pentru toţi musulmanii din România şi va fi celebrată prin slujbe religioase la toate lăcaşurile de cult musulman.
 

„Dragi enoriași, profit de acest prilej pentru a rememora Sura Al-Ahzab,Versetul 21 din Coranul Cel Sfânt, care, referindu-se la Profet, amintește: «Ați avut voi în Trimisul lui Allah o pildă frumoasă pentru cel care nădăjduiește în Allah și în Ziua de Apoi și Îl pomenește pe Allah mereu!». Vă urez ca sărbătoarea de anul acesta să vă găsească sănătoși alături de cei dragi. Urez, totodată, tuturor musulmanilor din România o Noapte a Nașterii Profetului Muhammed (PbuH) Binecuvântată!

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun!

Mewîlt Qandîlînîz Qayîrlî Bolsîn!”

a transmis Muftiul Muurat Iusuf.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii