Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muftiatul Cultului Musulman din România a găzduit o masă rotundă organizată cu prilejul Lunii Ramazan

ro

20 Apr, 2023 12:43 1359 Marime text


Muftiatul Cultului Musulman din România a găzduit miercuri, 19 aprilie, o masă rotundă organizată cu prilejul Lunii Ramazan.

Evenimentul a fost dedicat tinerilor din comunitate și s-a desfășurat în prezența domnului muftiu Muurat Iusuf, precum și a unui oaspete de seamă de la Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, domnul Timothy E. Gerhardson, consilier pentru presă și cultură.

Întâlnirea a fost una interactivă, în cadrul căreia oficialul american a prezentat viața religioasă din Statele Unite ale Americii, a vorbit despre identitatea culturală, iar tinerii au profitat de prezența reprezentantului ambasadei pentru a se exprima liber și a-și manifesta speranțele, aprecierile, dar și îngrijorările și nedumeririle în legătură cu Statele Unite ale Americii.



După masa rotundă, participanții au onorat invitația organizatorilor de a lua parte la iftar, cina tradițională specifică postului din Luna Ramazan.

“Prin această activitate am dorit să reluăm seria întâlnirilor cu tinerii din comunitatea musulmană din România dedicate cunoașterii și dezbaterilor pe diferite teme din religie. Este foarte important să ne ocupăm de educația religioasă a tinerilor noștri pentru a ne asigura că vom avea în continuare generații de etnici turci și tătari care să ducă mai departe tradițiile comunității musulmane istorice din Dobrogea. Prezența oaspetelui american la masa rotundă și mai apoi la iftar ne-a onorat, Muftiatul Cultului Musulman din România având mereu în Ambasada Statelor Unite ale Americii la București un partener important de discuții, un susținător de seamă al promovării valorilor democratice care ne ajută să ne consolidăm poziția atât în plan național, cât și internațional. Întâlnirea de astăzi, așa cum s-a desfășurat, a fost încă un exercițiu de democrație pe care tinerii noștri cu siguranță l-au apreciat”, a declarat muftiul Muurat Iusuf.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii