Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motor de barcă căutat de autoritățile din Suedia, găsit de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă (FOTO)

ro

25 Jan, 2023 12:15 1090 Marime text



Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  în cooperare cu echipa mobilă și corpul de control din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au descoperit, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, un motor de barcă, bun căutat în vederea confiscării de către autoritățile din Suedia., transmite Garda de Coastă. 

În data de 22.01.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu echipa mobilă și corpul de control din cadrul A.R.B.D.D.,  au desfăşurat o acţiune specifică în zona de responsabilitate pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere și braconajului piscicol.

Potrivit sursei citate, astfel, în zona lacului Razelm, poliţiştii de frontieră au interceptat o ambarcațiune,  condusă de un cetățean român, în vârstă de 58 de ani.

În cadrul verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că ambarcațiunea era propulsată de un motor Yamaha, de 50cp, bun semnalat în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de către autoritățile din Suedia.

Persoana în cauză a declarat faptul că nu avea cunoştinţă despre situaţia juridică a bunului, neştiind că este căutat de către autorităţile din Suedia.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal, iar motorul în cauză, în valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor., mai punctează Garda de Coastă. 

Totodată, în urma acţiunilor desfășurate, au fost descoperiţi doi cetăţeni români, în vârstă de 50, respectiv 53 de ani, care au pătruns cu ambarcaţiunile în zone strict protejate. Aceştia au fost  sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum de 16.000 lei, pentru acces neautorizat în zona strict protejată, conform prevederilor Legii nr. 82 din 20.11.1993 pentru constituirea Rezervației Biosferei "Delta Dunării".

foto: Garda de Coastă 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii