Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Geoană a preluat, oficial, funcția de secretar general adjunct al NATO

ro

17 Oct, 2019 19:52 1991 Marime text
Diplomatul român Mircea Geoană a preluat joi, in mod oficial, funcția de secretar general adjunct al NATO, devenind astfel prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă această poziție, a anunțat organizația printr-un comunicat, potrivit presei centrale.

”Sunt fericit să anunţ numirea lui Mircea Geoană ca următorul secretar general adjunct. El este un apărător ferm al legăturii transatlantice şi va aduce experienţa sa îndelungată ca om de stat şi diplomat pe acest post. El va fi primul român care va deţine această funcţie senior”, a declarat Stoltenberg în iunie, când l-a numit.

Geoană a ocupat cel mai recent funcţia de preşedinte al Institutului Aspen România şi a candidat la preşedinţia României în 2009. A ocupat funcţia de preşedinte al Senatului României între decembrie 2008 şi noiembrie 2011 şi preşedinte al Partidului Social Democrat, în perioada 2005 - 2010.

Între 2012 şi 2014, a ocupat funcţia de preşedinte al Comitetului mixt al Senatului şi Camerei Deputaţilor din România în ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen şi în calitate de Înalt Reprezentant al Guvernului României pentru Proiecte Economice Strategice şi Diplomaţie Publică. De asemenea, a fost membru al delegaţiei române la Adunarea Parlamentară a NATO. Din 2000 până în 2004, Geoană a ocupat funcţia de ministru al Afacerilor Externe din România.

Sursă foto: Facebook/ Mircea Geoană
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii