Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cântăreața Mirabela Dauer împlinește astăzi 74 de ani

ro

09 Jul, 2021 07:06 1850 Marime text
  • Mirabela Dauer, născută Mirabela Scorțaru, la data de 9 iulie 1947, în București este o cântăreață română de muzică ușoară.
Ea este considerată de unii critici muzicali ca fiind una dintre cele mai bune voci feminine ale muzicii pop românești din ultimii 40 de ani.

Alături de Corina Chiriac și Angela Similea, Mirabela Dauer a fost una din cele mai frecvente și iubite prezențe pe scena muzicală și de divertisment TV din anii '70 - '80.

A lansat până în prezent 40 de albume. Printre șlagărele ei se numără: „Ce dor mi-a fost de ochii tăi", „Dormeau pe-o frunză două stele" și „Te aștept să vii (Fotoliul din odaie)", scrie Wikipedia.

În noiembrie 2017 a înregistrat 20 de melodii.

În anul 1963 debutează alături de formația rock Roșu și Negru cu care interpreta în special melodii din repertoriul Ritei Pavone.

Din 1967 urmează cursurile Școlii Populare de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu, corepetitori Marius Țeicu și Marius Popp.

În 1970 se produce debutul la Televiziune în emisiunea Tele-Top, unde a interpretat melodia „De când te-am întâlnit", compusă de Marius Țeicu.

Mirabela devine în scurt timp o prezență constantă a emisiunilor de televiziune.

A interpretat melodiile compuse de: Marcel Dragomir, Marius Țeicu, Vasile Vasilache, Marian Nistor, Ionel Tudorache, Anton Șuteu, Temistocle Popa, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Vasile Șirli, Mircea Drăgan etc. Începând cu 2004 colaborează cu interpretul de muzică ușoară Rareș Borlea (Raoul).

În anul 2004, a fost decorată cu Ordinul Naţional Meritul Cultural – Clasa I, în grad de Cavaler, de către preşedintele României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii