Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvern Din septembrie 2024, se vor plăti pensiile recalculate

ro

28 Feb, 2024 17:04 862 Marime text
Sursa foto: Guvernul României




 
  • Hotărârea Guvernului privind Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 a fost aprobată în ședința de astăzi a Executivului. Normele fac parte din proiectul amplu asumat de Guvernul României de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echității, contributivității și stabilității în muncă.
 
Conform sursei menționate, unul dintre elementele fundamentale ale normelor de aplicare este acela că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi, potrivit unui comunicat al guvernului.
 
Astfel, după ce în ianuarie 2024 pensiile tuturor românilor au fost majorate cu 13,8%, în septembrie 2024 se vor plăti pensiile recalculate. De reținut este faptul că este pentru prima dată când în același an au loc și o majorare a pensiilor, și o recalculare a acestora.
 

„Reforma sistemului de pensii asigură sustenabilitatea și aduce echitate pentru pensionari și viitorii pensionari. Pentru muncă egală și contribuții egale, pensia va fi egală. Stabilirea și recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii prin aplicarea formulei prevăzute de noua Lege a pensiilor are drept rezultat corectarea inechităților sistemului public de pensii”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

 

Citește și
Ministerul Educației scoate în consultare publică proiectul pentru repartizarea sumei prevăzute pentru programul „Masă Sănătoasă“ 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii