Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:59 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului a făcut anunțul Dispar de pe piață bețișoarele de urechi, paiele, paharele, farfuriile și tacâmurile din plastic

ro

25 Aug, 2021 16:28 624 Marime text
  • Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat, miercuri, la finalul ședinței de guvern că Executivul a adoptat proiectul de ordonață privind reducerea impactului produselor din plastic.

„Este o zi importantă pentru Ministerul Mediului, este ziua în care directiva single-use-plastic privind plasticul de unică folosință este transpusă în legislația din România printr-o ordonanță care introcduce și în România acele obligații care au ca scop reducerea plasticului din natură. Aceste produse sunt cele destinate consumului imediat, fie pe loc, fie la pachet, produsele din acestea sunt de regulă consumate la fașa locului sau sunt gata de consum fără a necesita o pregătire suplimentară”, a declarat ministrul Mediului.

Tánczos Barna a precizat că nu fabricarea este interzisă, ci punerea pe piață a produselor din plastic, astfel că producătorii români pot produce pentru export și doar pentru țările din afara UE.

„Punerea pe piață înseamnă prima valorificare a produselor rezultate din producție autohtonă sau din import”, a explicat ministrul.

Pe lista cu produse vizate de noile reguli sunt bețișoarele de urechi, bețele pentru baloane, paiele pentru băuturi, paharele, farfuriile și tacâmurile din plastic. De asemenea, este vorba despre pungile de transport, filtrele de tutun și echipamentele de pescuit care conțin plastic.

Produsele vizate nu vor dispărea de pe piață imediat, Tánczos Barna precizând că stocurile existente pe piață vor fi epuizate, iar comercianții nu vor fi amendați.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii