Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Finanţelor, despre zero taxe pe salariul minim „Mi-e greu să cred că putem aplica în acest moment”

ro

24 Aug, 2021 15:47 1352 Marime text
  • Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, consideră că neimpozitarea salariului minim, chiar şi pentru anumite categorii de contribuabili, este o măsură greu de aplicat în acest moment. 
Ministrul Finanțelor a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că este de acord ca salariul minim să rămână ca şi acum, stabilit prin acordul între patronat şi sindicate.

„E o măsură pe care mi-e greu să cred că o putem aplica în acest moment. Vorbeam de consolidare fiscală, de acoperirea cheltuielilor, dacă venim cu această măsură o să avem o mare problemă bugetară. (...)

Mi-e greu să cred că odată ce deschidem cutia Pandorei, vom mai putea opri generalizarea unui asemenea proiect.

Odată ce ai creat o categorie care nu plăteşte taxe, toate celelalte vor dori să fie în aceeaşi situaţie. Să vedem ce se va întâmpla, suntem cu ochii pe deficit, pe execuţia bugetară", a transmis astăzi Dan Vîlceanu, într-o conferinţă de presă.


Ministrul Finanţelor s-a referit şi la o posibilă raportare a salariului minim la coşul minim de consum şi a explicat că acesta este o discuţie complicată în condiţiile în care preţurile se modifică constant prin urmare şi valoarea coşului minim se modifică, ceea ce ar însemna impredictibilitate.

„Există o discuţie privind raportarea salariului minim la coşul minim de consum.

A fost şi în Parlament.

Este o discuţie destul de complicată, complexă, pentru că preţurile se modifică constant şi evident şi valoarea coşului minim se modifică constant. Asta ar însemna o impredictibilitate în aplicarea acestei măsuri.

Cred că salariul minim ar trebui să rămână ca şi acum stabilit prin acordul între patronat şi sindicate", a mai precizat ministrul FInanțelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii