Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:07 02 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Dezvoltării, Ştefan Ion „Îmi doresc să fiu eu cel care semnează ordinul pentru începerea lucrărilor la Cazino“

ro

09 Dec, 2019 00:00 1539 Marime text

Ministrul liberal al Dezvoltării, Ştefan Ion, şi-a petrecut studenţia la Constanţa, urmând cursurile Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân“ până la absolvire, în 1992. În acest context, şeful Ministerului Dezvoltării ne-a declarat că se simte legat de oraşul de la malul mării şi, mai ales, de soarta Cazinoului, „o clădire-simbol ce aparţine întregii ţări, nu numai Constanţei“. „Îmi doresc să fiu eu cel care semnează ordinul pentru începerea lucrărilor la Cazino“, a spus Ștefan Ion.
 
La momentul de faţă, lucrările pentru reabilitarea Cazinoului sunt departe de a începe, iar procedura privind atribuirea contractului este blocată, aşteptând decizia Curţii de Apel Bucureşti. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, cazul a ajuns pe masa judecătorilor bucureşteni ca urmare a contestaţiilor făcute de firma Eldiclau SRL şi partenerii săi cu privire la desfăşurarea licitaţiei pentru atribuirea contractului de lucrări.
 

„Sunt la curent cu întreaga situaţie“

 
Cu un întreg minister proaspăt preluat de la colegii social-democraţi, liberalul Ștefan Ion, aflat în prezent în fruntea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, ne-a declarat că se interesează îndeaproape de soarta Cazinoului. „O să am ocazia să fiu ministrul care dă efectiv ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Cazinoului“, ne-a precizat ministrul Dezvoltării.
 
„Îmi doresc să fiu eu cel în mandatul căruia se încep lucrările pentru salvarea edificiului. Credeţi-mă că sunt la curent cu întreaga situaţie de la Constanţa, ştiu că procedura de atribuire este blocată la ora actuală şi aşteptăm toţi decizia instanţei, pentru a vedea cum vom proceda în continuare“, a declarat Ștefan Ion.
De asemenea, acesta a precizat că urmăreşte procesul desfăşurat la Curtea de Apel Bucureşti şi că ştie că s-a acordat un nou termen în cauză pentru data de 13 decembrie.
 
„Reabilitarea Cazinoului este un lucru aşteptat şi dorit de toată lumea, de întreaga ţară, vă asigur. Este de datoria noastră şi trebuie să avem grijă de istorie şi de patrimoniul cultural“, a declarat ministrul.
 
În plus, Ștefan Ion a precizat că investiţia de circa 60 de milioane de lei – fonduri alocate prin Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea şi punerea în valoare a Cazinoului – este una pe care şi actualul guvern o susţine necondiţionat. „Vă asigur că depundem toate eforturile şi facem tot ce ne stă nouă în putere pentru a vedea această lucrare realizată şi dusă la bun sfârşit şi pentru a vedea cum Cazinoul va renaşte în toată splendoarea lui“.
 
Citeşte şi:
 

Ce înseamnă pentru Cazino amânarea procesului pentru restaurare. O nouă iarnă în bătaia valurilor şi sub vântul aprig
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/ce-inseamna-pentru-cazino-amanarea-procesului-pentru-restaurare-o-noua-iarna-in-bataia-valurilor-si-sub-vantul-aprig-706479.html
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii