Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Dezvoltării „Nu văd să mai existe, efectiv, niciun impediment pentru reabilitarea Cazinoului“

ro

18 Jan, 2020 00:00 2803 Marime text


 „Vreau să îi asigur pe toţi constănţenii şi pe toţi românii că lucrările de consolidare şi restaurare a Cazinoului vor fi finalizate în termenul stabilit, de 30 de luni“. Asigurările vin chiar de la Ștefan Ion, ministrul Dezvoltării, şi ne-au fost furnizate în cadrul unui interviu acordat ZIUA de Constanţa. De la bun început, ministrul a precizat că nu există niciun impediment în ce priveşte finalizarea cu succes a lucrărilor, nici din punct de vedere financiar şi nici dintr-un alt punct de vedere.
 
„Compania Naţională de Investiţii dispune de toate fondurile necesare pentru a continua şi finaliza cu succes, în termenul stabilit, lucrările de consolidare şi restaurare“, a declarat Ștefan Ion. În acest sens, ministrul a precizat că „astfel, nu am nicio îndoială că, la finalul celor 30 de luni, cât durează proiectul, ne vom putea mândri cu un Cazino cu adevărat renăscut“.
 
Totodată, ministrul Dezvoltării a explicat ce se va întâmpla cu Cazinoul, după ce lucrările privind consolidarea şi restaurarea acestuia vor fi finalizate: „La momentul la care se va face recepţia finală a lucrărilor, Compania Naţională de Investiţii va preda lucrarea Primăriei Constanţa, în sarcina căreia revine administrarea acestui obiectiv. Noi ne vom fi încheiat misiunea de a-l reface, iar primăria se va ocupa de administrarea ulterioară a Cazinoului“.
 

„Lucrările vor fi terminate în termenul prevăzut“

 
Întrebat de asigurările pe care le-ar putea da persoanelor ce se arată, chiar şi la acest moment, rezervate cu privire la realizarea efectivă a lucrărilor de reabilitare, Ștefan Ion a precizat că nu există niciun impediment pentru corecta desfăşurare şi, ulterior, finalizare a acestora. „Astăzi, după semnarea Ordinului de începere a lucrărilor şi după începerea oficială a acestora, nu văd să mai existe efectiv niciun impediment pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa“, a declarat ministrul Dezvoltării.
 
„Aşa cum am precizat anterior“, a continuat acesta, „Compania Naţională de Investiţii are fondurile necesare derulării întregului proiect de consolidare şi reabilitare. Nu am nicio îndoială că, până pe data de 15 aprilie 2020, cum este prevăzut în proiect, vor fi obţinute toate avizele şi, ulterior, autorizaţia de construire, iar apoi va începe etapa lucrărilor efective pentru consolidarea şi restaurarea edificiului. Vor fi montate schelele pe Cazino şi sunt sigur că lucrările vor fi finalizate la termenul stabilit“, a explicat Ștefan Ion.
 
Totodată, ministrul Dezvoltării a precizat că a avut zilele acestea o întâlnire şi cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, legat de Cazinoul din Constanţa, tocmai pentru că lucrurile au intrat în linie dreaptă în ce priveşte restaurarea edificiului.
 
„Aş vrea să îi asigur pe toţi constănţenii, pe toţi românii că lucrările la Cazinoul din Constanţa vor fi finalizate în termenul prevăzut în contract, de 30 de luni, şi că la finalizarea lor vom putea reda României această bijuterie arhitecturală, restaurată complet“, a încheiat ministrul Ștefan Ion.
 
Citeşte şi:


 

LIVE TEXT Ziua începerii oficiale a lucrărilor. Cazinoul va fi predat CNI (galerie foto)

Ministrul Dezvoltării, Ştefan Ion „Îmi doresc să fiu eu cel care semnează ordinul pentru începerea lucrărilor la Cazino“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii