Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Ziua începerii oficiale a lucrărilor. Cazinoul va fi predat CNI (galerie foto)

ro

15 Jan, 2020 10:38 2630 Marime text

De Ziua Culturii, Cazinoul din Constanța şi-a deschis iar porțile.

Nu pentru a primi publicul larg, însă, ci doar pentru a prjimi oficialitățile venite să facă declarații despre reabilitarea sa.

Decebal Făgădău, primarul Constanței, urmează să înceapă în scurt timp declaraţia.

UPDATE 5 

 Ştefan Ion, ministrul Dezvoltării, a ajuns la Cazino, unde s-a întâlnit cu constructorii şi reprezentanții CNI.

"Constănțenii și toti românii vă vor mulțumi când veți termina lucrarea la termen", a spus ministrul. El s-a declarat bucuros că a putut fi ministrul în mandatul căruia se începe reabilitarea Cazinoului.

"Noi suntem pregătiți din punct de vedere financiar să susținem această investiție. Avem încredere că împreună vom reuși să redăm constănțenilor și românilor această bijuterie."

UPDATE 4

Arhitect Constanţa Carp, proiectant Cazino: "Este aproape imposibil să mai convigem pe cineva cum arata Cazinoul la momentul deschiderii, la inceputul anilor 1900. Era un simbol al Art Nouveau. Sperăm să îi putem reda grandoarea, să îi redăm pe lângă valoarea arhitecturală, ci să îl facem și o clădire funcțională."

"Este o muncă foarte migăloasă, dar avem un colectiv de oameni foarte bine pregătiți pentru acest domeniu"

UPDATE 3 

Ing. Petre Badea, directorul Aedificia Carpati: "Ne-am ocupat de clădiri aflate într-o stare avansată de deteriorare. La Cazino lucrurile nu sunt bune, dar îl putem salva. Va fi strălucitor."

Aedificia Carpati este liderul asocierii de firme desemnate câștigătoare a licitației pentru restaurare.

UPDATE 2 

La Cazino au sosit și reprezentanții consorțiului câștigător al licitației pentru reabilitarea Cazinoului.

UPDATE 1 

 "Azi e o frumoasă şi importantă zi. Suntem la 170 de ani de la nașterea poetului național și la 110 ani de la ziua în care Cazinoul implinea visele tuturor", a declarat primarul.

"Azi, Cazinoul va fi predat CNI și constructorului. De azi, cel care a câștigat licitația are la dispoziție trei luni pentru proiectare și 27 de luni pentru execuție. Banii pentru lucrări există și vreau să le mulțumesc tuturor celor ce au pus acest simbol deasupra tuturor orgoliilor. Azi voi semna predarea către CNI, respectiv constructorului. Vom avea o întâlnire tehnică și totul va intra în linie dreaptă", a mai menționat primarul Decebal Făgădău. 

"Tot anul acesta va începe consolidarea în această zona a orașului prin diguri și o noua faleză. Veți vedea în această zona o roata ca la Londra pentru ca oamenii să poata vedea de sus progresele ce se fac pentru Cazino, dar și litoralul Constanței. Le mulțumesc fostului ministru al Dezvoltarii, Daniel Suciu, dar și actualului ministru, Ștefan Ion, pentru tot ce au facut pentru Cazino și pentru faptul că au semnat contractul foarte repede. Ne-am propus ca în jurul datei de 1 Mai sau poate chiar de Paște să avem o roata în zona Poarta 1, pentru ca zona aceasta să poata fi văzută în toata frumusețea ei"
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii