Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:23 04 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila „Am semnat încă 19 contracte de finanțare, prin PNRR, pentru construcția de creșe“

ro

23 Sep, 2022 14:33 515 Marime text
Creșă. Foto: Facebook/Ministerul DezvoltăriiMinistrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat 19 noi contracte de finanțare, din fonduri europene, pentru construcția unor creșe moderne și sustenabile.

”Acestea se alătură celor 64 de creșe ale căror contracte au fost semnate de la începutul acestei luni, cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a precizat ministrul.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, după cum este cunoscut, în total, prin PNRR, Ministerul Dezvoltării finanțează construcția a 124 de creșe, prin care Guvernul creează 7.450 de noi locuri pentru copii în creșele de stat. Finanțarea construcției este acordată integral din fonduri europene și vizează inclusiv racordarea la utilități, iar autoritatea locală pune la dispoziție doar terenul.

Cele 19 creșe finanțate din PNRR vor fi construite în Craiova (două creșe mari, pentru 110 copii), Săcele, Hărman - Brașov, Simeria, Câmpulung Muscel, Dărmănești – Bacău, Moldova Nouă, Dorohoi (creșe medii pentru 70 de copii), Murfatlar, Isaccea, Techirghiol, Lupeni, Blaj, Geoagiu, Pătârlagele, Dumbrăveni – Vrancea, Vlăhița – Harghita și Abrud (creșe mici pentru 40 de copii).

„Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Creșele nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic.

În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un program ambițios de construire de creșe noi, prin care va spori semnificativ locurile din creșele de stat. Finanțarea este asigurată în proporție de 100% pentru aceste investiții, din fonduri guvernamentale și europene“ - au mai precizat reprezentanții Ministerului Dezvoltării.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii