Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Dezvoltării Cereri de finanțare de aproape 4,5 miliarde de lei, depuse în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte prin Programul ”Anghel Saligny” (DOCUMENT)

ro

12 May, 2023 12:28 878 Marime text
sursa foto: PexelsInvestițiile în rețelele de apă și canalizare sunt importante și necesare, fapt dovedit de cele 375 de cereri, depuse de 310 unități administrativ-teritoriale din cele 10 județe pentru care a fost deschis cel de-al doilea apel de proiecte finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” – a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila, după ce termenul de depunere a fost încheiat aseară, la ora 0.00.

Potrivit unui comunicat al MDLPA, această rundă a fost deschisă exclusiv pentru județele Bistrița-Năsăud, Brăila, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți și Vrancea, pentru care, în urma repartizării tuturor sumelor pentru finanțarea obiectivelor de investiții care se încadrează în Program, au mai rămas fonduri disponibile.

Suma totală a cererilor de finanțare este de 4.483.782.728,39 de lei, în condițiile în care bugetul alocat acestui apel de proiecte a fost de 1.236.793.353,89 lei.

Ministrul a spus: ”Accesul la apă și canalizare este un serviciu de bază, nu un lux, iar faptul că au fost depuse cereri de finanțare pentru o sumă aproape de patru ori mai mare față de cea alocată arată că este nevoie de acest instrument de finanțare.”

„Astfel, cele mai multe proiecte au fost depuse de 132 de localități din județele Galați, Dolj și Mehedinți, pentru 155 de proiecte care vizează lucrări la sistemele de apă și canalizare.

Autoritățile locale din cele 10 județe au avut la dispoziție, timp de 30 de zile, începând din 10 aprilie, platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/, special creată pentru depunerea cererilor de finanțare.

27% dintre unitățile administrativ-teritoriale din România nu au acces la o rețea de apă, iar 57% nu beneficiază de canalizare, din acest motiv este nevoie de Programul de investiții ”Anghel Saligny”, a arătat ministrul.

După cum este cunoscut, prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei, prin care asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și reabilitează drumurile și podurile“ - au mai precizat reprezentanții MDLPA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii