Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Culturii „Penitenciarul Pitești, fosta închisoare a deținuților politici, inclus în Lista Monumentelor Istorice“

ro

19 Jul, 2023 09:00 837 Marime text
Foto: Facebook/Raluca TurcanMinistrul Culturii, Raluca Turcan a transmis printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că a semnat ordinul de clasare ca monument istoric a ansamblului Penitenciarului Pitești - Fosta închisoare a deținuților politici, situat în Municipiul Pitești.

„Astfel, Penitenciarul Pitești este inclus în Lista Monumentelor Istorice și i se conferă regimul de monument istoric de grupă A.
Închisoarea de la Pitești este o amintire dureroasă, dar și o mărturie a forței spiritului uman de a rezista și de a se opune opresiunii.
Clasarea Penitenciarului Pitești este un moment deosebit de important în încercarea de a conștientiza și recupera istoria recentă a României. Povestea închisorii de la Pitești și a Experimentului Pitești ajută la cinstirea victimelor și a curajului celor care au luptat împotriva nedreptăților regimului comunist. De asemenea, recunoașterea Închisorii drept monument istoric îi reconfirmă poziția ca simbol al luptei împotriva opresiunii comuniste în România și simbol al protejării valorilor democratice“ - se arată în mesajul ministrului Culturii.

Citește și: 

Filmul Experimentul Pitești a rulat în premieră la Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii