Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, prezent la conferinţa statelor participante la Conceptul Națiunilor Cadru de la Berlin

ro

27 Aug, 2020 20:12 1024 Marime text

 
  • Conferinţa statelor participante la Conceptul Națiunilor Cadru.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat joi, 27 august, în cea de a doua zi a vizitei la Berlin, la conferinţa statelor participante la Conceptul Națiunilor Cadru (Framework Nations Concept - FNC) în format al miniştrilor apărării din statele membre ale grupării-cadru coordonate de Germania.

Subiectul central pe agenda activității a fost reprezentat de aprobarea Raportului de progres nr. 4 al Grupării de tip naţiune-cadru coordonată de Germania (FNC), document ce reflectă evoluţiile înregistrate în cadrul inițiativei în perioada 2019-2020, precum şi activităţile desfăşurate pe cele două paliere ale iniţiativei (constituirea de mari unităţi şi domeniile de capabilităţi identificate în vederea intensificării cooperării – capability clusters).


Ministrul român al apărării naționale a reafirmat aprecierea față de eforturile Germaniei pentru implementarea iniţiativei, precum și deschiderea României față de explorarea în continuare a oportunităţilor şi avantajelor pe care initiativa le poate oferi eforturilor naționale de transformare, modernizare și adaptare a forțelor armate. În context, a fost subliniată susţinerea ţării noastre privind alinierea activităților inițiativei cu proiectele PESCO aflate în derulare la nivelul UE în vederea evitării duplicării eforturilor şi îmbunătăţirii interoperabilităţii forţelor.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii