Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Adrian Câciu „Împreună cu Comisia Europeană trebuie găsită o formulă de a compensa fermierii“

ro

21 Jan, 2024 14:28 740 Marime text
Foto: Facebook/GuvernMinistrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat, duminică, la Alba Iulia, că împreună cu Comisia Europeană trebuie găsită o formulă de a compensa fermierii, în condiţiile în care producţia de cereale este valorificată la un preţ mic, dată fiind situaţia din Ucraina, informează Agerpres.ro

"Problema la cerealele ucrainene nu este, dacă vreţi, marfa. Marfa nu rămâne în România. Problema este preţul. Toată această parte a Mării Negre a suferit o scădere de preţ pentru că avem o supraofertă: cerealele ucrainene care se duc în piaţă, nu în România, dar se duc în piaţă şi scad preţul pe toată piaţa europeană. Şi atunci, degeaba ai producţie, pentru că tu o valorifici la un preţ foarte slab şi nu poţi să-ţi plăteşti creditele", a afirmat, într-o emisiune la un post local de radio, Adrian Câciu.


Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a adăugat că este o situaţie pentru care o ţară nu poate găsi singură un răspuns.

"Trebuie să ai o discuţie şi cu Comisia Europeană. Comisia Europeană trebuie să înţeleagă că trebuie să existe o formulă de a compensa această provocare la care sunt supuşi fermierii", a spus Adrian Câciu.


Alături de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene participă duminică la un eveniment organizat la Alba Iulia de către europarlamentarul Victor Negrescu. 

 Agerpres.ro 

Citește și: 

Fermierii români solicită sprijin la Bruxelles în privinţa comerţului cu produsele agricole din Ucraina
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii