Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:42 04 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Ministrul Finanțelor „Astăzi am semnat şi continuarea programului 'Noua Casă'“

ro

11 Feb, 2022 16:53 914 Marime text


Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a semnat continuarea programului ''Noua Casă''. Acesta a menționat că plafonul alocat în acest an va fi la nivelul celui de anul trecut.


De asemenea, ministrul a adăugat că săptămâna viitoare ar putea avea loc lansarea programului IMM Prosumer.
 

"Astăzi am semnat şi continuarea programului 'Noua Casă', acordarea plafonului pe acest an, care se va menţine la nivelul de anul trecut în primă fază şi, în funcţie de evoluţia programelor, de fapt la toate, în funcţie de evoluţia programelor, vom suplimenta plafoanele. Ce mi-aş dori este ca ele să întrunească solicitarea din partea beneficiarilor, astfel încât să putem suplimenta.


La aceste programe să ştiţi că am lucrat împreună cu mediul de afaceri. Ele provin, şi înainte de a se face această guvernare, provin din discuţiile cu mediul de afaceri şi au fost prinse în programul de guvernare, dar şi în continuare pentru a aşeza corect aceste programe în economie am lucrat. La fel, asigurăm finanţarea acestor programe prin toate cele trei fonduri disponibile la nivelul statului român: Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Fondul Român de Contragarantare şi Fondul de Garantare a Creditului Rural, pentru că eu cred că trebuie să ducem finanţarea cât mai aproape de beneficiari, prin intermediul instrumentelor de care dispunem şi care sunt disponibile la nivelul diverselor ministere", a declarat ministrul Câciu într-o conferință de presă.
Ministrul a vorbit și despre programul IMM Prosumer ce va fi lansat săptămâna viitoare.

 

"Acest program, care va fi finanţat dual, pe de o parte din fonduri ale statului român, garanţii, acordate pentru credite, dar şi din fonduri europene din Fondul de modernizare, va asigura companiilor posibilitatea de a achiziţiona şi monta panouri fotovoltaice şi de a deveni prosumeri, până la urmă furnizori de energie, dincolo de a-şi asigura independenţa energetică. Este un program foarte aşteptat şi cred că săptămâna viitoare va fi promovat", a spus şeful de la Finanţe.
Sursa foto: Facebook/Adrian Câciu
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii