Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educaţiei interzice folosirea aspiratorului în grădiniţe. Sunt eliminate perdelele, mochetele şi jucăriile din pluş

ro

22 Jun, 2020 20:00 1562 Marime text

Ghidul oficial al Ministerului Educaţiei pentru redeschiderea grădiniţelor în perioada verii, publicat joi, pe 18 iunie, prevede că “aspiratorul nu se folosește pentru efectuarea curățeniei, nici înainte de deschidere, nici în timpul funcționării unității de învățământ pe perioada verii”. Măsura are caracter de interdicție, deși documentul este unul cu recomandări și vine în condiţiile în care de săptămâna viitoare se vor redeschide grădiniţele de stat în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară. Profesorul universitar Tiberiu Catalina, de la Facultatea de Instalaţii, a declarat pentru Edupedu.ro că măsura este una bună, în opinia sa.

“Aspiratorul nu se folosește pentru efectuarea curățeniei, nici înainte de deschidere, nici în timpul funcționării unității de învățământ pe perioada verii”, se arată în documentul oficial.

Ghidul “de organizare a unităților de învățământ preșcolar din sistemul public pentru primirea și implicarea copiilor în activități recreative pe durata vacanței de vară” vine după ce Ordinul nr 1.076/4.518/3.936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat pe 15 iunie, prevede că “este interzisă folosirea echipamentelor pentru recircularea aerului“.

Ghidul prevede eliminarea perdelelor, a mochetelor sau covoarelor, a draperiilor și a jucăriilor din materiale textile (inclusiv a celor din pluș). “Mochetele sau covoarele care nu pot fi îndepărtate pot fi igienizate corect cu aparate pe bază de aer cald”, se arată în document.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii