Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltării Proiecte din trei județe și sectoarele Capitalei, primesc finanțare prin ”Anghel Saligny”

ro

22 Jun, 2022 15:26 1010 Marime text
Proiecte prin programul Anghel Saligny. Foto: facebook/Ministerul DezvoltăriiMinisterul Dezvoltării a finalizat lista proiectelor care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” în trei județe și sectoarele Capitalei. Urmează să se finalizeze și lista pentru restul județelor – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Localitățile care au depus cereri de finanțare pentru mai multe tipuri de investiții au primit finanțarea pe baza unor criterii de prioritizare.

”Vom asigura prioritar apa potabilă în localități, apoi rețeaua de canalizare. Drumurile vor fi reabilitate doar dacă aceste două investiții de categorii de utilități sunt realizate, pentru a evita situația în care un drum reabilitat trebuie spart ulterior pentru a așeza conducta de apă sau de canalizare. Totodată, fiecare localitate care a depus cerere va primi finanțare pentru cel puțin o investiție”, a declarat Cseke Attila.


După cum este cunoscut, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe.

Acum, ministerul lucrează la aplicarea criteriilor de prioritizare pe localități și pe proiecte, în interiorul județelor, a finalizat lista pentru județele Alba, Dâmbovița, Harghita și sectoarele Capitalei și urmează să finalizeze alocările și pentru restul județelor, a subliniat ministrul.

Până la termenul de depunere a cererilor de finanțare, autoritățile au depus, la Ministerul Dezvoltării, cereri în valoare totală de 137 miliarde de lei.

Conform criteriilor de selectare, în județul Dâmbovița, din totalul celor 161 de solicitări de finanțare depuse, în urma procedurii de alocare au fost propuse spre finanțare 137 de obiective de investiții, în valoare de 1,3 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 74% din cuantumul tuturor solicitărilor din județ.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, sectoarele municipiului Bucureștiului au depus 38 de solicitări de finanțare pentru programul ”Anghel Saligny” și au fost aprobate 23 de proiecte de investiții, în valoare totală de aproape 139 de milioane de lei. Toate solicitările de investiții în infrastructura de apă și canalizare au fost aprobate, iar reabilitarea drumurilor a primit finanțarea în valoarea maximă alocată pentru acest tip de finanțare. 

„Unitățile administrativ-teritoriale din județul Alba au depus 177 de cereri de finanțare, iar 122 dintre acestea și 51% din cuantumul tuturor solicitărilor au primit aprobare. Suma acestora se ridică la 1,17 miliarde de lei.

Din județul Harghita, ministerul a primit 207 cereri, iar, în urma procedurii, au fost aprobate 104 obiective, în valoare de 1 miliard de lei, reprezentând 44% din cuantumul tuturor solicitărilor“ - au mai precizat reprezentanții Ministerului Dezvoltării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii