Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltării Localități din 31 de județe primesc finanțare pentru noi proiecte de infrastructură (DOCUMENT)

ro

19 Sep, 2023 17:17 842 Marime text
Foto: Ministerul DezvoltăriiLocalități din 31 de județe primesc finanțare pentru 49 de noi proiecte de infrastructură, conform unui comunicat al Ministerului Dezvoltării. 

”Este necesar ca toți cetăţenii să beneficieze de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunități. De aceea, Programul Anghel Saligny este important nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci prin tot ceea ce reușește să facă la nivelul comunităților locale. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează rezultate vizibile în toată țara”, a precizat, astăzi, ministrul Adrian-Ioan Veștea, cu ocazia semnării a 49 de noi contracte de finanțare.


Contractele, în valoare totală de 628.923.186,32 de lei, au fost semnate la sediul MDLPA, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, și urmăresc reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare, modernizarea stațiilor de epurare și construirea de poduri.

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

Citește și: 

Proiecte de cercetare-dezvoltare și reducere a riscului seismic - teme de dialog în întâlnirea româno-niponă de la Ministerul Dezvoltării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii