Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:45 17 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar prins în trafic la Constanța fără permis. I-a mințit pe polițiști că are alarmă la unitate. Ce s-a întâmplat de fapt

ro

29 Oct, 2019 00:00 678 Marime text
Trimis în judecată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, un militar născut în județul Prahova, cu domiciliul în Constanța, a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit de doi ani. Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Militar București și a rămas definitivă.  
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul a fost obligat să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. 
 
Conform rechizitoriului, aproape de jumătatea anului 2016, militarul a fost depistat conducând un auto marca Opel, pe raza municipiului Constanța. La un moment dat, cel în cauză a fost tras pe dreapta de către polițiștii Serviciului Rutier Constanța.  
 
După oprirea în trafic a autoturismului, polițiștii au observat că inculpatul prezenta o stare de agitație excesivă, arătând că se grăbește la unitatea militară întrucât are alarmă. 
 
Acesta a declarat verbal că se numește (...), născut la data de (...)1986. Întrucât în urma verificărilor efectuate în baza de date a poliției nu a fost identificată nici o persoană cu datele indicate, la cerința organelor de poliție, conducătorul auto a arătat că se numește (...), născut la data de (...)1980. La verificarea în baza de date și compararea fotografiei, cele declarate nu corespundeau cu persoana în cauză, motiv pentru care conducătorul autoturismului în cauză a fost condus la sediul Serviciului Rutier Constanța pentru stabilirea identității, coform rolii.
 
Ulterior, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoana în cauză se numește (...), născut la data de (...)1988. Potrivit declarației, cel în cauză a precizat că a decis să conducă pe drumurile publice deși nu poseda permis de conducere, cu intenția de a ajunge la Spitalul Clinic Județean Constanța, întrucât concubina sa era însărcinată și se simțea rău.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, însă față de săvârșirea infracțiunii de fals privind identitatea s-a dispus clasare cauzei. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii