Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Lupu, de Ziua Culturii Naționale „Instituția pe care o reprezint va promova în continuare cultura și arta dobrogeană și națională“

ro

15 Jan, 2023 10:04 942 Marime text

președintele CJC, Mihai Lupu
15 ianuarie 2011 – primul an în care a fost serbată Ziua Culturii Naționale.

Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie  — Ziua Culturii Naționale a fost semnat la 6 decembrie 2010,  iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicată în MO 831 din 13 decembrie 2010.

Ziua Culturii Naționale are scopul de a promova cultura, arta, și efortul academic.

Data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850 - 1889)., 15 ianuarie, a fost aleasă ca zi a Culturii Naţionale.

Ziua națională este o zi de sărbătoare (zi nelucrătoare) stabilită în mod oficial pentru cinstirea unui eveniment important din istoria unui stat. Aceasta poate fi simbolizată prin data zilei de independență, de a deveni o republică sau o dată semnificativă pentru un sfânt patron sau un conducător (ziua de naștere, aderare, îndepărtare etc.), conform wikipedia.

Cu aceată ocazie, Mihai Lupu a transmis un mesaj pe pagina de socializare unde adresează  sincere felicitări tuturor celor care contribuie la dezvoltarea, promovarea și conservarea tezaurului culturii naționale, moștenire de care trebuie să fim mândri.


Iată mesajul transmis de președintele CJC, Mihai Lupu: 

 

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, adresez sincere felicitări tuturor celor care contribuie la dezvoltarea, promovarea și conservarea tezaurului culturii naționale, moștenire de care trebuie să fim mândri și să o protejăm. În această zi, aducem un omagiu, citindu-i creațiile poetului Mihai Eminescu, care a scris o filă importantă în istoria culturală a României, ce trebuie respectată şi transmisă nealterată generaţiilor viitoare.

Asigurându-vă de tot suportul meu, vă transmit, cu înaltă apreciere, că instituția pe care o reprezint, va încuraja, sprijni și promova în continuare cultura și arta dobrogeană și națională.

La mulți ani Culturii Române!


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii