Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Lupu anunța în ianuarie demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia Cum arată în martie Teatrul de Vară Mamaia (FOTO+VIDEO)

ro

16 Mar, 2023 11:17 2020 Marime text
În luna februarie a acestui an, președintele CJC Mihai Lupu declara că au început demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia.

Interesul meu și al echipei mele pentru dezvoltarea culturală a județului Constanța este unul categoric. Sunt bucuros să vă anunț că am început demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia., a scris acesta într-o postare pe pagina de socializare. 

Într-o primă etapă, Consiliul Județean Constanța a obținut studiul geologic și studiul topografic, expertiza tehnică privind structura de rezistență a clădirii, precum și avizele necesare de la ISU, DSP și Mediu., declara atunci Lupu. 


După cum se poate vedea în imaginile din secțiunea Galerie foto a materialului nu s-au făcut prea multe în direcția renovării Teatrului. 

Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia a fost inaugurat în anul 1963 iar astăzi se află în paragină.
 
Situat în zona Perla, teatrul de vară din Mamaia a avut o reputație bună de-a lungul anilor. A găzduit, veri la rând, festivaluri după festivaluri, seri la rând, spectacole de revistă și concerte, și a adunat mii de turiști.
 
Pe scena sa s-au născut multe stele ale muzicii românești, fie ea ușoară sau populară. Festivalurile de la Mamaia au lansat tineri artiști și hituri care și acum mai sunt fredonate.



Anunțul făcut de președintele CJC  atunci 

Interesul meu și al echipei mele pentru dezvoltarea culturală a județului Constanța este unul categoric. Sunt bucuros să vă anunț că am început demersurile pentru renovarea Teatrului de Vară Mamaia.

Într-o primă etapă, Consiliul Județean Constanța a obținut studiul geologic și studiul topografic, expertiza tehnică privind structura de rezistență a clădirii, precum și avizele necesare de la ISU, DSP și Mediu.

În prezent se lucrează la studiul SF/DALI, urmând a fi finalizat, cel mai probabil, la începutul primăverii. Vor fi refăcute interioarele, scena, podul scenei, precum și zona de culise, iar noua structură va avea un acoperiș retractabil, care va permite Teatrului să găzduiască evenimente pe tot parcursul anului.

Știu că și dumneavoastră, ca și mine așteptați ca Teatrul de Vară să își recapete strălucirea și să fie casa evenimentelor importante ale Constanței și României. Am încredere că vom reuși să repunem Teatrul pe harta obiectivelor de cultură importante ale României și să redăm artiștilor scena pe care o merită.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii