Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:49 26 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul transmis şoferilor care trec pe Pasajul Cumpenei de firma care se ocupă de reabilitare şi modernizare (galerie foto)

ro

11 Apr, 2018 00:00 3209 Marime text
Şoferii care trec pe Pasajul Cumpenei, cunoscut drept Podul de la Butelii, mai au de aşteptat până când acesta va fi reabilitat în totalitate.
 
Zilele trecute, societatea Mobitom SA, care şi-a adjudecat contractul de modernizare şi reabilitare a Pasajului Cumpenei, a amplasat la baza podului un panou cu următorul mesaj: „Ne cerem scuze pentru disconfortul creat“. Mai mult, la mijlocul Pasajului Cumpenei a fost montat un gard care separă benzile pe care se circulă de benzile aflate în şantier.
 
Lucrările la Pasajul Cumpenei ar urma să fie finalizate în proporţie de 95 la sută până vara viitoare. Cu toate acestea, în acest moment, lucrările de reabilitare sunt sistate. De altfel, constănţenii nu sunt mulţumiţi de tergiversarea lucrărilor la acest pod, care face legătura între bulevardul I.C. Brătianu şi bulevardul Aurel Vlaciu.
 
Pe adresa de email a cotidianului ZIUA de Constanţa, un locuitor al municipiului ne-a trimis următorul mesaj: „Poate mai scrieţi ceva despre Podul de la Butelii, că doar aşa poate se mai apucă să mai lucreze la el. Altfel, nu e nici ţipenie de om care să mai facă ceva la el. Şi parcă expiră perioadă de execuţie la el, după cum spunea şi promitea primarul!“ Din perspectiva celor semnalate, am discutat cu reprezentanţii Biroului de Presă din cadrul Primăriei Constanţa, care au precizat că lucrările vor reîncepe în această săptămână.
 
Primarul Decebal Făgădău a promis că „Podul de la Butelii va fi cel mai modern pod vechi din Constanţa“. Edilul-şef al municipiului Constanţa a anunţat că lucrările vor fi finalizate până la 1 iulie, urmând ca, după terminarea sezonului, să rămână de rezolvat doar partea estetică a lucrărilor, respectiv marcaje, montarea parapetelor.
 

Contract pentru lucrări suplimentare de reparaţii capitale şi modernizare

 
Reamintim că, în luna ianuarie 2018, Primăria Municipiului Constanţa a atribuit un contract privind lucrări suplimentare de reparaţii capitale şi modernizare a Pasajului Cumpenei, în valoare de 1.162.178,25 de lei. Contractul presupunea achiziţionarea de lucrări suplimentare la contractul de execuţie lucrări nr. 116095/19.08.2016 având ca obiect execuţie lucrări suplimetare/adiţionale aferente obiectivului de investiţie „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“.
 
Pe parcursul execuţiei lucrărilor, care au început în luna aprilie a acestui an, au apărut o serie de probleme de ordin tehnic, ce au condus Ia revizuirea expertizei tehnice nr. 214 din luna august 2017, întocmită pentru Pasajul Cumpenei, în concluziile căreia se recomandă „cămăşuirea integrală a suprafeţelor de beton ale stâlpilor infrastructurii de la radier până la riglele pilelor“ şi „demolarea zonelor de beton de pantă degradat şi denivelat în vederea refacerii betonului de pantă, pentru asigurarea unei pante constante şi continue a acestuia“.
 
Ca urmare, în urma revizuirii proiectului tehnic şi a devizului general, a rezultat necesitatea realizării unor lucrări suplimentare, după cum urmează: decaparea şi înlocuirea în totalitate a betonului de pantă existent cu grosimile rezultate în urma ridicărilor topografice şi a profilurilor din partea desenată; remedierea defectelor betonului şi efectuarea lucrărilor de protecţie a infrastructurii şi a suprastructurii; cămăşuirea pilelor începând cu rostul elevaţiei fundaţiei pilelor până la riglă (nu sunt necesare ancore chimice); armarea se va face după ce se îndepărtează cu grijă confecţia metalică existentă - se va folosi aceeaşi reţetă pentru betoanele speciale utilizate la riglele pilelor; înlocuirea tuturor rosturilor de dilataţie existente pe pod cu alt tip de rost; refacerea stratului de asfalt de la sistemul rutier. Prin revizuirea proiectului, au rezultat cantităţi suplimentare la următoarele categorii de lucrări: scoatere linie de tramvai şi refacere cale; remediere defecte beton şi protecţie infrastructură, remediere defecte beton şi protecţie suprastructură şi cămăşuire pile şi culee.
 
Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general, revizuite, aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“, a fost aprobat de aleşii locali municipali pe 29 septembrie 2017. Potrivit devizelor cuprinse în proiectul de hotărâre şi precizărilor făcute şi de viceprimarul Dumitru Babu, costurile revizuirii proiectului se ridică la 1.576.000 de lei, respectiv peste 350.000 de euro. Pentru lucrările la obiectivul de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“ este în derulare contractul de execuţie încheiat cu SC Mobitom SA.
 

Despre Mobitom SA

 
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Mobitom SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, este compus din 900.217 acţiuni. Ca asociaţi persoane fizice apar SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii firmei Mobitom SA, care se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, sunt Valentin Boroş, David Sişu şi Valentin Ciuceanu (director general).
 
Citeşte şi:
 
În acest moment, sunt sistate Lucrările la Pasajul Cumpenei vor fi finalizate în proporţie de 95 la sută până vara viitoare

Mobitom SA şi Sielbol SRL se vor ocupa de repararea şi modernizarea pasajului Cumpenei. Valoarea lucrărilor suplimentare (document)

Au fost reluate lucrările la Pasajul Cumpenei din Constanţa Când se termină reabilitarea uneia dintre cele mai aglomerate artere de circulaţie (galerie foto)


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii