Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:49 24 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul lui Ludovic Orban cu ocazia Zilei mondiale a Educației

ro

05 Oct, 2020 12:11 737 Marime text
  • Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj cu cu prilejul Zilei mondiale a educației.
Iată conținutul integral al mesajului:
 

Actul de educație în România trece printr-o transformare dificil de anticipat cu doar un an în urmă: discutăm despre un alt mod de predare și de interacțiune a dascălului cu elevul, despre colegi care trebuie să colaboreze la distanță, fără a prejudicia oportunitățile lucrului în echipă, despre oameni care învață din mers să profeseze altfel decât au făcut toată viața. 

Efortul de adaptare al cadrelor didactice, aplicarea unor metode inovative menite să mențină interesul pentru învățare al copilului și să-l ajute să-și formeze competențe și abilități sunt determinante pentru a face posibilă continuarea procesului de învățământ, în pofida tuturor barierelor ridicate de criza sanitară.  Faptul că noul an școlar și universitar a început în condiții de siguranță sanitară, iar dreptul la educație al copiilor și tinerilor poate fi asigurat, se datorează implicării și flexibilității cadrelor didactice, care au mers la cursuri ori au predat la distanță, cu aceeași dedicare, indiferent de situația epidemiologică. 

Contextul sanitar pune însă pe umerii profesorilor, învățătorilor și educatorilor o nouă responsabilitate. Pe lângă disciplina pentru care s-au pregătit, dascălii predau acum copiilor o nouă lecție: grija față de sine și față de cei din jur, esențială pentru protejarea sănătății și vieții tuturor.

Cu prilejul Zilei mondiale a educației, transmit cadrelor didactice și elevilor sănătate, încredere și succes în toate proiectele pe care și le propun! , a transmis Ludovic Orban, Prim-ministru al României.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii