Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii ginecologi Balasa, in echipa Euromaterna

ro

11 Nov, 2009 02:13 41307 Marime text
medici.jpgDaniela şi Eduard Bălaşa, doi dintre cei mai apreciaţi medici de la maternitatea din Medgidia, fac parte de acum din colectivul Euromaterna Constanţa, spital privat de ostetrică-ginecologie la standarde europene.

„Eu i-am primit cu prietenie. Dânşii corespund standardelor de profesionalism impuse de Euromaterna", a declarat preşedintele spitalului, Ion Marius Ruşa.

Soţii Bălaşa s-au arătat încântaţi de alegerea făcută. Chiar dacă au recunoscut că hotărârea de a părăsi spitalul din Medgidia nu a fost luată foarte uşor, totuşi, situaţia grea în care se zbate sistemul sanitar de stat i-a determinat să accepte această propunere. „Sistemul de stat a ajuns într-un punct sensibil şi nu mai poate susţine un act medical la standardele dorite. Practic, eşti legat de mâini şi de picioare. Trebuie să ai o răbdare de păianjen, care la un moment dat se termină. Eu nu mai vreau să fiu erou acolo. Trebuie să jonglezi cu nişte lucruri care nu depind de tine. Eu nu sunt administrator, sunt medic", a declarat Eduard Bălaşa.

Naştere în rate

Mai nou, viitoarele mame care apelează la serviciile medicilor de la Euromaterna îşi pot plăti şi în rate naşterea.

Preşedintele spitalului, dr. Ruşa, a declarat că această hotărâre a fost luată tocmai pentru ca un număr cât mai mare de paciente să poată beneficia de serviciile de înaltă calitate oferite de Euromaterna. Astfel, viitoarele mame pot apela la un card de credit pentru ca plata să se facă lunar, în zece rate.

Dr. Ruşa a mai precizat că acest card de naştere a fost introdus de aproximativ o lună, iar luni a născut prima femeie care va plătit în rate serviciile medicale.

Mai mult, dobânda este suportată de Euromaterna, aşa că tarifele rămân aceleaşi, indiferent de modul de plată ales. Totuşi, celor care achită integral suma le sunt asigurate şi trei zile de spitalizare gratuită.

Astfel, o naştere pe cale naturală costă 4.500 de lei, iar una prin operaţie de cezariană, 5.000 de lei. În plus, dacă mama doreşte să-i fie aproape o rudă, pentru aceasta se plăteşte 150 de lei pe zi, sumă care include cazare şi masă.

Euromaterna „creşte"

Dacă iniţial spitalul a avut doar cinci medici ginecologi care asistau la sarcini, acum numărul lor a ajuns, potrivit dr. Ruşa, la 15.

Până acum ceva timp, Euromaterna dispunea doar de un medic neonatolog, însă acum sunt doi. Mai mult, s-au stabilit contracte de colaborare cu medici oftalmologi.

Şi numărul asistentelor şi al îngrijitoarelor a crescut, de la aproximativ 50, s-a ajuns la 70.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pacient 28 Apr, 2016 05:02 Dezamagita de felul in care am fost tratata mai bine ocoliti acesti medici,bataie de joc pe bani multi,d-ljustitiar mare dreptate aveti!
  • simona 17 Feb, 2013 14:37 cea mai buna doctora felicitari
  • MaryDana 18 Mar, 2012 09:35 V-o recomand din suflet pe doamna doctor Balasa Daniela,nu am mai intalnit un doctor ca ea.
  • elena 01 Oct, 2011 15:25 eu o sa nasc cu d-na doctor balasa la euro materna.pana in prezent eu sunt multumita de dansa.nu stiu nimic de spitalul de la medgidia.eu o recomand cu multa placere
  • anonim 11 Sep, 2011 00:08 buna!pot zice ca am nascut anul trecut in septembrie la euromaterna cu dnul dr balasa si a fost f bine, atat ptr baietelul meu cat si ptr mine!ca sa fiu sigura de profesionalismul sau, mi am urmarit sarcina in paralel in bucuresti, la medsana, si pot zice ca au coincis rezultele tuturor ecografiilor si interpretarea acestora!!eu sunt f multumita de serviciile lui,,,
  • dumitrache alina 01 Jul, 2011 14:14 buna ziua.am fost o pacienta a domnului doctor eduard balasa,in 2006,pe cand aveam doar 17 ani.dansul mi-a urmarit sarcina,incapand cu luna a 4.nemultumirea mea a fost ca ,dansul trebuia sa ma asiste si la nastere,asadar m-a trimis in spital pe sectia lui,urmand sa imi asiste nasterea.mentionez ca in acea perioada,nu aveam posibilitati financiare,fiind si singura,insarcinata,etc.pe sectia de obstretica-ginecologie,mai lucra pe atunci si sotia dansului,tot cu numele de balasa.in fine,dansul nu era de garda in momentul cand ei au vrut sa imi induca nasterea.s-a prezentat sotia dansului fiind de garda ca sa imi rupa membranele,cu ajutoarul a doua linguri sa le spun asa,pe atunci nu stiam ca se numesc forceps,la care la introducerea acelor ustensile,am tipat de durere,iar sotia domnului doctor ,mi-a spus ca asa imi trebuie,daca ma-m jucat cu puta..imi cer scz de limbaj.in fine,dansa in timp ce vb cu mine,mi-a lasat unul din intrumente inauntrul vaginului si ma insulta.nemultumirea mea a fost ca domnul doctor balasa ar fi trebuit sa efectueze aceste manevre medicale sa le spun asa,dar dansul ma plasat la alti doctori,dup ce am platit consultatiile private la dansul in cabinet,si mi-a promis ca o sa ma asiste,pe sectia dansului de ginecologie a spitaluilui medgidia.nu mai vb de moasele si asistentele care erau pe acea sectie la timpul respectiv.ma-u tratat ca pe un animal,nici cu animalele nu te poti purta asa.mi-au facut epiziotomie fara sa ma intrebe,cu toate ca am suferit o ruptura de perineu,plus hemoragie.si intimpul nasterii,deoarece nu mai puteam impinge:pushing..moasa imi tot repeta ca o sa moara copilul daca nu imping.nu mai spun de introducerea mainii in cavitatea uterina pt extragerea placentei si asa mai departe...din fericire,am nascut o fetita sanatoasa de 2.800kg,si 51 de cm.asta se intampla cu doctorii nostrii din romania,nu au etica profesionala,si imi pare rau ca la acea vreme nu am fost informata indeajuns pt a inainta o reclamatie la adresa sotilor balasa,dar sper ca dzeu i va rasplati pt aceste fapte.acum astept urmatorul copil,si o sa nasc intr-o alta tara,unde am observat o profesionalitate de excelenta,iar doctorii nu sunt corupti,si se ofera servici egale tuturor pacientilor indiferent de pozitia sociala sau starea materiala.am ramas cu traume din pricina acestor doctori din romania,si anume doctorul balasa si sotia dansului.stiu ca acum lucreaza la acea clinica privata euromaterna din constanta din orasul meu,si ma bucur,pt ca daca este privat ,sper sa fie multumiti amandoi sotii de salariile indestulatoare,si sa nu mai omita ,astfel de neplaceri pacientelor,femeilor cu probleme financiare.atat am avut de spus.iar daca dansul citeste acest comment,ma-s bucura enorm,si sper sa isi aminteasca de mine.multumesc mult.
  • miutza 27 Dec, 2010 19:05 dragi mei nu stiu de ce aproximativ 80% din oaneni o da de rau pe d-na dr balasa e un dr foarte bun si chiar se pricepe
  • Catalin 24 Sep, 2010 09:47 Personalul din Spitalul Medgidia a fost invatat sa munceasca de doctorii Balasa.Asta nu le-a convenit unora. Oricine o cunoaste pe doamna doctor Balasa isi poate forma singur o parere,care e departe de cea exprimata de "justitiarul". Ar fi bine sa nu se mai foloseasca asemenea vorbe pe internet,este rusinos.
  • justitiarul 26 Aug, 2010 12:47 o vagaboanda penala, cu ifose de diva, asta e curvistina asta de Balasa. cat despre el, un oltean pus pe capatuiala. au plecat de la Medgidia dupa o serie de abuzuri pe care le faceau si care nu au mai fost inghitite de personalul medical ,fie ei medici sau asistente. astia sunt Balasoii: 2 amarasteni care au prins putin cheag si se credeau de neinlocuit, dar vad ca treaba merge chiar mai bine fara ei.
  • raluca 23 Aug, 2010 19:10 eu am nascut acum 4 ani cu d-na dr. balasa la medgidia. iar pt cei carcotasi, am avut si eu o sarcina cu probleme, cu cerclaj in luna a 7a, rh negativ...si am reusit impreuna cu d-na dr balasa sa aduc pe lume o fetita sanatoasa si frumoasa. e usor, si tipic romaneste sa arunci cu pietre in altii, sa-ti dai cu parerea doar citind un articol! atata timp cat cei 2 doctori au condus sectia din spitalul medgidia, lucrurile stateau extraordinar de bine, numai cei care au trecut pe acolo in acea perioada pot spune cum era. nu-i nimic, nu mai sunt bugetari, lucreaza doar in sistem privat (bravo lor!), si nimeni nu este obligat sa apeleze la serviciile lor impotriva propriei vointe. iar atata timp cat paciente sunt multe...asta spune despre cat sunt de apreciati! balasa este un nume in domeniu si, dragilor, poate acesti oameni s-or fi saturat de sistemul asta infect si de multii trepadusi care au decizia de partea lor. va pupam dulce, d-na dr. balasa si tot respectul pentru tot ce ati facut, faceti si, sunt convinsa ca veti mai face!
  • anonim 17 Jun, 2010 22:32 dr balasa este o ipocrita o ordinara vrea doar banii de la pacienti si nu stie cum sa te cheme mai de multe ori sa te abureasca vorbeste urit cu pacientii in momentele cindnu ii ducem cadouri de fiecare datava sfatuiesc sa nu va cheltuiti banii la asa doctora ipocrita nesimtita
  • Catalin 09 May, 2010 20:52 Doctorii Balasa au facut mult bine spitalului si orasului Medgidia. Mare pacat ca invidia reuseste sa inraiasca oamenii si sa-i faca sa minta in halul asta!
  • negulescu violeta 23 Mar, 2010 10:37 Daca cineva are nevoie de un medic SUPER i-l recomand cu cea mai mare caldura pe dl. doctor Tona.Am nascut pe 15 sept.2009 si vreau sa spun ca nu am cuvinte ca sa-l pot descrie ca OM si MEDIC.Are si fler si rabdare si talent de medic.Iar despre bani ce sa mai vorbim, daca e sa fiu sincera si sunt, nu iti baga mana in buzunar dar merita si ultimul banutz.Va pup.
  • anonimus 22 Jan, 2010 14:00 normal ca "operatia de cezariana".....si sanatoasa daca erai trebuia sa se gaseasca o complicatie ca sa se efectueze......nu ma mira.....
  • Iuly 20 Jan, 2010 15:33 Sunt foarte multumita de dl. dr. Balasa. Operatia de cezariana pe care mi-a efectuat-o a iesit foarte bine, in 12 ore eram deja in picioare si puteam avea grija de bebe. Iar acum operatia de abia se mai vede, e o cicatrice foarte mica.
  • Iuly 20 Jan, 2010 15:20 Draga RAITA, cred ca am fost colege de spital la Medgidia ca si eu am nascut tot pe 23.sept.2008 un baietel superb, sanatos, prin cezariana. Am vrut sa nasc normal dar am stat prea mult cu apa rupta (ceea ce era periculos pentru bebe) si cu tot cu injectii de dilatare nu au avut nici un efect la mine. Atunci dl. dr. Balasa a mobilizat urgent echipa si in 5 minute eram pe masa de operatie. Dupa 4 ore de odihna mi-au adus si bebelusul sa il vad. Pot sa spun odihna pentru ca am avut dureri cumplite de 24 de ore.
  • anonimus 13 Jan, 2010 15:18 mady...despre d-nul cocos stiu ca a venit de la iași și ca este un medic foarte bun in privinta depistarii cancerelor si problemelor legate de san....in rest....depinde....fiecare are pareri impartite....prietena mea care a nascut nu a fost deloc multumita de dansul, deoarece exact in momentul in care trebuia sa nasc...a lasat-o balta....cat despre ce a zis nikolus, sunt perfect de acord ca nu era vina lor pt malformatii, dar totusi ca medic ar trebui sa vezi la ecograf ca placenta este prea mica pt fat...sau ca nu exista destul lichid amniotic....sau pur si simplu ca fatul nu este ok...asa e etica! daca vreti sa aflati un caz al medicilor balasa de care nu toata lumea stie chiar va rog sa mai lasati comentarii si o sa va povestesc si crudul adevar despre 2 nasteri (daca le pot numi asa, dupa ce s-a intamplat) ale unor cunostinte.... sanatate multa
  • anonim 13 Jan, 2010 11:08 Mai rau este cu morocanosul de TONA , tot a lasat Balasa ceva ...o continuitate probabil prin Simona
  • anonim 13 Jan, 2010 09:05 dar despre Dr. Petre?
  • personalul 13 Jan, 2010 09:03 ca medic sef e ok
  • mady 09 Jan, 2010 00:18 ce stiti despre Dr.Cocos?
  • nikolus 07 Jan, 2010 22:30 am nascut acolo,am foarte multumita de dr Balasa; d-l sau d-na ``anonimus`` malformatiile la copii nu le-a facut dr Balasa !Nu face acuzatii nefondate!
  • MARI 16 Dec, 2009 10:33 CEI MAI BUNI MEDICI PE DRACU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NISTE NESIMTITI MORTI DUPA BANI .DACA NU STIATI DANIELA BALASA A FOST MEDIC VETERINAR .MULTUMIM LUI DUMNEZEU CA AM SCAPAT DE EI .
  • anonimus 12 Dec, 2009 19:50 dna raita, ma bucur sa aud ca in sfarsit s-a nascut un copil sanatos care a fost pacient al lui balasa....dar....caziuri ca al dvs au fost unul la un milion....si pot sa bag mana in foc ca si dvs ati facut cezariana...pt ca la ei asta era litera de lege...cate 5 operatii de cezariana pe zi....nu contest ca sunt medici buni....doar ca a fi un medic bun inseamna a nu alerga mereu dupa bani...sau mai ales a fura din banii spitalului....fiecare este liber sa aiba parerea lui, nici asta nu contest...vreau doar sa stiti ca ei nu au plecat de la medgidia pt ca cei de la euromaterna ii asteptau cu flori....ci pt ca au avut parte de un scandal...... nu mai vreau decat sa va urez multa sanatate si dvs si baietelului dvs si sa va bucurati de el!
  • raita 12 Dec, 2009 16:22 nu cred o iota din ce se vorbeste despre dl doctor imi pare rau k trebuie sa spun dar acesti mitocani care vorbesc numai prosti cred k nu au avut de-a face cu dl. doctor este un om cu suflet si un foarte bun ginecolog am nascut cu dr. balasa anul trecut pe 23.09.2008 un baietel minunat si foarte sanatos de 4.700kg pe tot parcursul sarcini am fost supravegheata de acest minunat doctoras sunt bine nu am mai fost nici macar la un control de atunci ptr k mie foarte bine iar cu privire la simona bravo iei fata nu are nici o obligatie trebuie sai linisteasca si ei cineva hormoni va e ciuda k voua nu are cine sa vi linisteasca
  • tufa 27 Nov, 2009 19:04 Da si cu directoarea de ingrijiri in frunte nu. .?
  • anonim 27 Nov, 2009 15:07 sa inceapa ancheta, sa fie amanuntita dar si corecta sa vedeti ca nu numai sotii Balasa au furat anchetati -o si pe madam Tufa
  • mitica 23 Nov, 2009 20:54 din surse sigure,in cel mai scurt timp,la sectia pe care cei doi medici au parasit-o,va incepe o ancheta amanuntita cu privire la ,cum s-au cheltuit banii de pe rezerve sau cei pentru investitii.cei vizati nu vor fi numai doctorii balasa ,ci si menegerul spitalului si contabila sefa,care atata timp cat nu cer socoteala la jaful care s-a produs in sectia maternitate,inseamna ca au si dansii ceva de ascuns.ancheta va scoate la iveala adevarul,iar toti cei implicati vor plati inzecit canapelele,frigiderul,mascatorul...,presul,etc.
  • mitica 23 Nov, 2009 20:24 pt.dragnia se vede ca nu ai depasit granitele medgidiei.romania e mare si plina de oameni competenti.nu a inceput si nici nu se termina medicina cu doctorii balasa.
  • Prostimea 19 Nov, 2009 22:59 Domnule bebelusu, iti respect opinia desi nu-s de acord, dar te scuz ca nu ai creierul dezvoltat destul. Pt tine si alte elite va spun ca domnul doctor Balasa a venit si a luat din sectia Maternitate un frigider mare, doua canapele, patru fotolii, un calculator, mobilierul din rezerva 9 lasat de dr Malcea 2 mascatoare, o chiuveta, toate cam in valoare de cca 100 milioane lei spunand ca sunt cumparate de dumnealui." cata darnicie?!!" Cand a venit la Medgidia avea o legaturica in varf de bat si i-a dat spitalul o camera in care a stat cativa ani fiind vai mama lui, si a ajuns sa cumpere spitalului mobilier??? Dar uita ca a furat materiale din spital de sute de milioane si mai avea putin si facea macelarie din Maternitate, ajungand la 7-8 cezariene /zi cu nevasta-sa, nasterile naturale ramanand doar intamplare. Pai, draga bebelusu, la 200-500 E/ cezariana ar fi trebuit sa-l pupe-n .... pe socialistul de Busu de care spuneai ca persecuta elita, care ragaia de spaga. Nu te ia sila de asa elita? In dreptul punctelor pune tu ce vrei si ce se potriveste unor astfel de elite.
  • anonimus 12 Nov, 2009 17:50 bebelushu....ia zi tu mai mama de unde esti? mie mi se pare ca esti un frustrat care nici macar nu e din medgidia si care nu cunoate spitalul si cu atat mai mult pe dl busu...nu incerca sa arunci cu noroi in niste oameni care sunt nevinovati, in tipm ce acesti nenorociti de doctori nu stiu sa faca altceva decat sa nenoroceasca vietile oamenilor...habar nu ai ce vb.....mai bn taci ca ne-am saturat de prosti incompetenti ca ei care le iau apararea....suntem satui.....cu oameni ca voi se duce tarishoara asta de rapa....RUSINE!!!!!
  • bebelusu 12 Nov, 2009 16:51 inca un semnal pt directorul busu,toate materialele sanitare pt cabinetul doctorilor balasa s-a carat si se cara si acum de la maternitatea Medgidia.Simona este omul lor de baza ,ii informeaza tot ce se intampla pe sectie .Unde i-o mai regla hormonii Simonei doctorul Balasa,pana acum astepta sa plece nevasta sa la cabinet si ochema la el iar ea ca o penala ,de aceea nu are nici sot ,fara sa se gandeasca ca o asteapa copilul acasa ,o apuca ora 16-17 in spital avand programul pana la ora 15
  • anonima 12 Nov, 2009 09:47 Sa citeasca toata conducerea de le euromaterna . Acesti medici au avut scandal si a intervenit si comisia de etica , daca nu credeti intrebati-l pe Dr. Grasa si Ciubotaru (dumnealor stiu adevarul )de aceea au plecat cu coada intre picioare domnilor nu ceea ce afirma ei. Normal ei au nevoie de reclama, nu puteau sa spuna asa ceva. Ochii pe ei fratilor ca sunt periculosi.
  • Din Medgidia 11 Nov, 2009 23:13 Aveti idee cate femei au fost distruse de astia? daca vreti, va pot da niste cazuri dar nu sunt sigur ca va intereseaza adevarul.
  • ANONIMA 11 Nov, 2009 23:02 Ce vreti sa spuneti? ca fam. Balasa a plecat din Spitalul Medgidia din cauza materialelor si a medicamentelor , ca acestea lipseau din spital? Nu este adevarat ei au plecat din cauza scandalurilor pe care le provoca,oricum nu plange nimeni dupa ei si Dr. Rusa o sa se lamureasca ce le poate capul in curand. Dumnezeu sa le dea dupa suflet.
  • bebelusu 11 Nov, 2009 21:19 anonimu,tu esti de partea prostilor si a incompetentilor,de partea asistentelor care munceau ptr ca le cerea balasa,in timp ce ele voiau sa stea la cafele,la tigari,la dus medicamente acasa.busu, un incompetenet care pupa orice popou de politician ca sa stea in functie.anonimu ,un frustrat din multimea proasta ce influentiaza un director slab.desteptii isi gasesc locul,prostul ramane cu ura,cu invidia si cu esecul in viata.anonimu=prostu
  • anonimus 11 Nov, 2009 17:16 asta era un medic competent? daca era chiar asa de ce toti copii care se nasteau in ultimul timp aveau malformatii? de ce nu se spune cum se purtau cu personalul si cate era nevoit personalul sa inghita din cauza lor? de ce au plecat fara sa se uite in spate la pacientele pe care le-au tocat de bani si le-au lasat apoi fara mila pe mana altor medici??? asta bineinteles ca nu se stie de toata lumea....halal medici :))=)):)) banii i-au facu sa uite de etica...le-au furat efectiv mintile... daca vreti sa vedeti de ce au plecat interesati-va mai intai cat costa o nastere normala si o cezariana la Euromaterna....si dupa mai vorbim....exista un Dumnezeu acolo sus ccare nu doarme si care are grija de toti copii omorati de acesti nenorociti pe care voi ii numiti "cei mai buni medici ai Romaniei" rusine sa va fie voua celor care ii stimati fara a stii adevarul....
  • dragnia 11 Nov, 2009 13:43 cei mai tari si buni medici din romania
  • bebelusu 11 Nov, 2009 10:46 semnal ptr directorul busu,care practica socialismul in spital,de dragul scaunului,si ptr asistentele care au contribuit la plecarea lui balasa,de dragul lenii si al furtului.va simtiti bine ca ati alungat din medgidia un doctor competent? sa va fie rusine! la spital prostimea a invins elita !