Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medgidia. Probleme sociale din localitate, discutate în prima zi a Săptămânii Naționale a Voluntariatului (FOTO)

ro

15 May, 2023 15:57 1196 Marime text

 Astăzi a început ,,Săptămâna Națională a Voluntariatului’’ la Medgidia. Evenimentul a debutat cu o conferință de presă, la care au participat reprezentanții Direcției de Asistență Socială sub coordonarea domnului viceprimar Niculae Păun, directori ai instituțiilor de învățământ, reprezentanți ai fundațiilor și ONG-urilor care activează în localitate, preoți și elevi voluntari.

 Organizatorii au prezentat programul acestei săptămâni și scopul evenimentelor cuprinse. De asemenea, au subliniat faptul că implicarea Primăriei Municipiului Medgidia prin Direcția de Asistență Socială în activități de ajutorare a cazurilor sociale și a persoanelor care vin și solicită sprijin se manifestă pe tot parcursul anului, nu doar în această săptămâna a Voluntariatului., transmit reprezentanții Primăriei Medgidia. 

Principala temă de discuție a fost problema nefrecventării școlii de către mulți copii precum și neintegrarea în câmpul muncii a unor persoane care sunt apte de muncă dar trăiesc din ajutorul sociali. Factorii implicați în discuție au convenit să se întâlnească și pe viitor pentru a găsi soluții și a-i detemina pe părinți să înscrie copiii la școală. Totodată, un alt scop propus îl reprezintă și convingerea beneficiarilor de ajutor social apți de muncă să își caute un loc de muncă și să nu refuze slujbele oferite de angajatori.. mai punctează sursa citată. 

În zilele următoare, voluntarii și reprezentanții Direcției de Asistență Socială vor desfășura activități de conștientizare a populației cu privire la problema drogurilor, acțiuni de sprijin al familiilor defavorizate și vor împărți pliante și broșuri în unități de învățământ pentru a promova voluntariatul în rândul tinerilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii