Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare face pasarela pentru vaporase, langa Flora

ro

22 Apr, 2009 01:14 2514 Marime text
Unul dintre proiectele de hotărâre ce vor fi supuse, mâine, votului consilierilor locali este şi cel privind aprobarea studiului de prefezabilitate pentru Pasarela Mamaia. 

Totodată, se va supune aprobării consilierilor municipali şi documentaţia tehnico-economică pentru documentaţia studiului de fezabilitate.

Primarul Radu Mazăre, iniţiatorul proiectului, anunţa cu ceva timp în urmă, că ministrul Turismului, Elena Udrea, l-a asigurat de sprijinul său, în organizarea unor activităţi de agrement. Ei bine, pasarela pe care edilul vrea să o construiască în staţiunea Mamaia face parte din acest plan. Primarul vrea să asigure buna dispoziţie a turiştilor şi prin organizarea unor mini-croaziere pe mare, cu vaporaşe şi goelete, între staţiunea Mamaia şi Portul Tomis. În acest sens, edilul Constanţei propune realizarea unei pasarele-ponton pentru preluarea turiştilor de către ambarcaţiuni. Potrivit expunerii de motive, inclusă în proiectul de hotărâre, pasarela va fi amplasată în staţiunea Mamaia, în dreptul celui de-al treilea dig submers, în vecinătatea Hotelului Victoria, „într-o zonă cu afluenţă de turişti, aproape de centrul staţiunii, astfel încât să fie facilitat accesul turiştilor atât din partea de nord a staţiunii, cât şi din partea de sud".

Km zero al Mamaiei, lângă Flora

Aşadar, iniţiatorul consideră zona Hotelului Victoria un fel de km zero al staţiunii Mamaia. Trebuie precizat, însă, că în zona unităţii de cazare amintite mai sus, mai bine zis foarte aproape, se află şi Hotelul Flora, la care este acţionar, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi primarul Radu Mazăre. Aşadar, plimbarea cu vaporaşele sau goeletele ar putea constitui un nou punct de atracţie pentru turişti pe care oricare dintre hotelurile din zonă, inclusiv Flora, l-ar putea trece în portofoliul lor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • adolf 24 Apr, 2009 20:32 si unde doreati sa construiasca acolo este cel mai bine spune don verioti doreai pe la hotel central la terenurile de tenis nu mai poate fura nimeni de voi