Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, Constantinescu şi KLD-ul lui Strutinsky - acţionari Deţinători de capital, în imposibilitatea de a participa la AGA a SC Alliance Qwest Company SA

ro

29 Apr, 2015 00:00 2477 Marime text
Astăzi, de la ora 12.00, acţionarii SC Alliance Qwest Company SA din Constanţa sunt convocaţi în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) şi Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA). Doar că doi dintre acţionarii firmei cu siguranţă nu vor participa în mod direct la aceste adunări. Este vorba despre Radu Mazăre şi despre Nicuşor Constantinescu. Primul se află în arestul poliţiei capitalei, iar cel de-al doilea este, în continuare, în arest la domiciliu. Însă ce vor discuta astăzi, în lipsa tandemului Mazăre - Constantinescu, ceilalţi acţionari? Potrivit convocatorului, deţinătorii de capital vor dezbate, în cadrul AGOA, aprobarea situaţiei financiare anuale pe anul 2014 şi descărcarea de gestiune a administratorului pentru anul 2014. Totodată, administratorul Septimiu Manuel Răduca va prezenta raportul pe anul 2014, care va fi supus spre aprobare, iar Comisia de Cenzori va prezenta raportul privind situaţia financiară anuală la data de 31.12.2014.

Patrimoniul, divizat şi transmis către şapte societăţi comerciale

Mai interesant este însă ceea ce se va discuta în cadrul AGEA, şi anume aprobarea de principiu privind divizarea asimetrică a SC Alliance Qwest Company SA, prin desprinderea unei părţi a patrimoniului societăţii şi transmiterea accesului în mod asimetric către şapte societăţi comerciale cu răspundere limitată. Acestea vor fi astfel constituite, în schimbul alocării asimetrice de părţi sociale emise de noile societăţi către o parte a acţionarilor SC Alliance Qwest Company SA, de la data de înregistrare aferentă adunării generale pentru aprobarea finală a desprinderii. Administratorul Septimiu Manuel Răduca urmează să fie mandatat în vederea iniţierii şi pregătirii fazelor prealabile divizării.

Dacă astăzi nu se vor îndeplini condiţiile legale necesare pentru desfăşurarea AGOA sau AGEA, acestea vor fi convocate mâine, de la aceeaşi oră şi în acelaşi loc - sediul firmei situat pe strada Timişana. „La Adunarea Generală Ordinară şi Extraordinară, participarea este directă sau prin mandatari împuterniciţi cu procură specială, ce se va depune la sediul societăţii până la data de 27.05.2015“, se mai menţionează în convocator, ceea ce înseamnă că astăzi, cel mai probabil, Constantinescu şi Mazăre vor fi reprezentaţi de mandatari împuterniciţi în acest sens.

Cine este Alliance Qwest, new entry în declaraţiile de avere ale aleşilor?

Înregistrată la Registrul Comerţului în luna august 2013, SC Alliance Qwest Company SRL are sediul în municipiul Constanţa, strada Timişana nr. 34. Capitalul social subscris este de 119.089,44 de lei, integral vărsat, fiind compus din 248.103 acţiuni, valoarea uneia fiind de 0,48 de lei. Acţionari juridici în firmă sunt SC KLD Services SRL, în calitate de fondator (cu sediul social în municipiul Constanţa, aleea Muzicii nr. 17), care deţine 19.450 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 7,84%, şi SC Eurosantis SRL, în calitate de fondator (sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 107), care deţine 58.468 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 23,57%. Persoanele fizice acţionare în această societate sunt: Nicuşor Daniel Constantinescu, născut pe 29.10.1966, în Ploieşti, Prahova, care deţine 19.450 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 7,84%, Nelu Mirea, născut pe 20.06.1963, în comuna Izvoarele, Teleorman, care deţine 57.215 acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 23,06%, George Secărea, născut pe 13.04.1953, în Constanţa, care deţine 56.565 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 22,8% şi Radu Ştefan Mazăre, născut pe 5.07.1968, în Bucureşti, care deţine 19.449 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 7,83%. O cotă de 7,06% (17.506 acţiuni) este deţinută şi de alţi acţionari. Administratorul firmei este Septimiu Manuel Răduca, născut pe 7.02.1980, în localitatea Corabia, judeţul Olt, al cărui mandat expiră în august 2017. Firma are ca domeniu principal de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“.

Acţionari cu greutate 

La rândul lor, acţionarii persoane juridice nu sunt deloc firme anonime. KLD Services SRL este de departe cea mai prolifică societate a lui Sorin Strutinsky, care se regăseşte în alte 11 firme. Această societate este, de altfel, numitorul comun în mai multe firme în care Mazăre şi Constantinescu sunt implicaţi. KLD Services SRL este o societate cvasipermanentă în componenţa acţionariatului sau a structurii asociative a altor companii, lucru constatat şi de inspectorii de Integritate, acum câteva luni. KLD Services îi are ca asociaţi pe Gabriel Sorin Strutinsky, care deţine 396 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%, şi pe Mihaela Elvira Gherasim Tănase, care deţine patru părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%. Înfiinţată în anul 2009, firma are sediul în municipiul Constanţa, aleea Muzicii nr. 17. Capitalul social subscris al societăţii este de 40.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 400 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 100 de lei. Administratorul societăţii este Mihaela Elvira Gherasim Tănase, iar activitatea principală a firmei constă în „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii“.

Citeşte şi:

Primarul continuă să facă avere: Mazăre şi-a depus cea mai recentă declaraţie de avere sub control judiciar
 
EXCLUSIVITATE. Şeful CJC face declaraţii din America: Nicuşor Constantinescu şi-a împărţit bunurile cu soţia
 
Aproape un sfert de veac de business: Firmele „matrioşca“ pe care Sorin Strutinsky le controlează din umbră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii