Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre a luat şapte milioane de lei de la pavoazare

ro

07 Oct, 2010 00:00 1430 Marime text

Celor şapte milioane de lei luate de autorităţile locale de la pavoazarea oraşului li s-au adăugat alte 5,2 milioane de lei, bani pe care Serviciul de Iluminat Public din cadrul Primăriei îi obţinuse din economia făcută în perioada august-septembrie cu limitarea iluminatului public în municipiu. 

După cum anunţa în şedinţa de Consiliu Local de marţi, primarul Radu Mazăre a tăiat o sumă importantă de bani din pavoazarea oraşului de sărbători pentru a le plăti însoţitorilor persoanelor cu handicap sumele pe care Guvernul nu mai are de unde să le dea autorităţilor locale. 

Decizia de reducere a cheltuielilor pe care autorităţile locale le aveau prevăzute pentru înfrumuseţarea oraşului pentru sărbătorile din acest an s-a luat în urmă cu aproximativ două săptămâni, când edilul Radu Mazăre a ţinut o şedinţă cu toţi şefii din Primărie şi le-a spus că trebuie să găsească o modalitate de a scoate din buget nişte cheltuieli pentru a acoperi plăţile care se fac către însoţitorii persoanelor cu handicap din municipiu. Astfel, din cele nouă milioane de lei destinate pavoazării oraşului, primarul a redistribuit şapte milioane de lei. „Nu vom putea lumina de sărbători decât perimetrul orăşelului copiilor şi pe Ferdinand. O să fie trist oraşul, dar ce să facem? Trebuie să-i ajutăm şi pe aceşti oameni“, a declarat şeful Biroului de Iluminat Public din Primăria Constanţa, Viorel Farcaş. Acesta a mai adăugat şi faptul că cele două milioane de lei vor acoperi, pe lângă decoraţiunile care se vor pune în perimetrul amintit, şi curentul care se va folosi la utilajele de agrement din Orăşelul copiilor, la căsuţele-magazine de desfacere şi la alte maşinării care vor fi instalate în Orăşel. 

Reamintim că pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap au mai fost alocate şi 5,2 milioane de lei reprezentând economia pe care Primăria a făcut-o cu reducerea iluminatului public luna trecută. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii