Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:42 27 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marș de protest în Bulgaria. Circulație rutieră îngreunată la vamă

ro

01 Sep, 2021 09:18 759 Marime text
  • Pe teritoriul Bulgariei va avea loc un marș de protest.
  • În acest context, traficul rutier spre P.T.F Ruse-Giurgiu poate fi îngreunat.

Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul ca în ziua de 01.09.2021, în intervalul orar 10.00-15.00, pe teritoriul Bulgariei va avea loc un marș de protest, autorizat de Primăria Ruse, în intersecția cu sens giratoriu situată pe tronsonul de drum care duce spre Podul Ruse-Giurgiu.

În acest context, traficul rutier spre P.T.F Ruse-Giurgiu poate fi îngreunat, aspect care poate conduce la creşterea timpului de așteptare

Recomandăm participanţilor la trafic, care doresc să tranziteze frontiera națională prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu în acest interval de timp, să utilizeze celelalte puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria, pentru evitarea aglomerărilor.

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române că s-au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie în Republica Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.

Astfel, România intră în zona verde, conform autorităţilor bulgare, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul R. Bulgaria odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conține aceleași date ca și Certificatul digital COVID al UE.

Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul R. Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:

P.T.F. Giurgiu - Ruse, judeţul Giurgiu

P.T.F. Calafat - Vidin, judeţul Dolj


P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj

P.T.F. Turnu Măgurele - P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman

P.T.F. Vama Veche - Durankulak, judeţul Constanţa.

Sursa foto: Facebook/ Poliţia de Frontieră Română

Ti-a placut articolul?

Comentarii