Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Teicu si Eugen Doga - premiati pe scena „Callatis"-ului

ro

14 Aug, 2009 01:56 2591 Marime text

cap_3.jpgSeara „Stelelor de Mare" a festivalului „Callatis" i-a adus pe scena-scoică din Portul turistic Mangalia pe Dan Bălan, Akcent, Marcel Pavel, Krypton, Analia Selis, Poesis, Linda &Flavius Teodosiu, Spin, Ladies, Lavinia, Roxy Rox, Nico, Nicola şi formaţia ProConsul, în recital. Rupând tradiţia celorlalte zece ediţii ale festivalului, anul acesta, „stelele de mare" sunt montate pe aleea cu acelaşi nume, după finalul manifestării, adică ceva mai târziu de miezul nopţii. Joi dimineaţă şi-au cimentat dalele pe alee Eugen Doga şi Dan Bălan.

Prezentatorii serii au fost Mugurel Vrabete („Holograf") şi actriţa Alexandra Velniciuc, cărora li s-a adăugat şi o Analia Selis extrem de emoţionată. Argentinianca le-a mărturisit, în culise, celor apropiaţi că se bucură că îi are alături pe ceilalţi doi prezentatori, care o ajută când mai face câte o greşeală.

Seara „Stelelor de Mare" a fost, totodată, seara în care Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România i-a premiat pe cei care au adus substanţiale servicii de imagine ţării noastre. În culise s-a aflat şi preşedintele uniunii, Adrian Iorgulescu, care s-a arătat încântat să dezbată problema artiştilor români cu Felicia Filip şi Cristian Mihăilescu, soţul acesteia. Premiul pentru cel mai bun album a fost acordat formaţiei Poesis, pentru „Babilon". Albumul a fost lansat în 2007, la 11 ani distanţă faţă de cel anterior, Poesis - Marius Baţu şi Eugen Baboi - reamintind publicului de la „Callatis" frumuseţea „Cântecului Şoptit".

Felicia Filip şi K1, premiaţi pentru „Baladele din România"

Premiul pentru activitatea de succes desfăşurată peste hotare le-a revenit băieţilor de la „Akcent", în timp ce premiul pentru cel mai bun artist străin ce activează în România i-a fost înmânat Analiei Selis. Premiul pentru succesul proiectului muzical în străinătate nu a constituit o surpriză: acesta a fost oferit Feliciei Filip şi trupei K1, pentru „Baladele din Carpaţi", lansat în urmă cu doi ani în toată Europa. Spectacolul a debutat o dată cu „Callatis EuroTour", în 2007: turneul a cuprins peste 30 de concerte în cinci ţări din Europa (Austria, Germania, Italia, Belgia, Franţa).

Maestrul Marius Ţeicu a primit, la „Callatis", din mâinile lui Adrian Iorgulescu, Premiul pentru întreaga activitate, unele dintre cele mai bune şlagăre ale sale fiind interpretate pe scenă de un grup de artişti tineri. Premiul pentru debut internaţional a revenit Lindei Teodosiu, o tânără artistă româncă stabilită în Germania, care, anul trecut, la numai 16 ani, s-a clasat pe locul al III-lea la concursul „Germania caută un superstar". Pe lângă mulţumirile adresate publicului şi organizatorilor, Linda a promis că va învăţa şi... româneşte.

Premiul pentru cel mai bun compozitor român din diaspora i-a revenit lui Eugen Doga. În vârstă de 72 de ani, Eugen Doga se poate lăuda că a scris muzica la peste 200 de filme - „O şatră urcă la cer" („Şatra"), „Patul lui Procust", dar şi „Maria Mirabela", alături de coloanele sonore pentru spectacole de teatru şi balet - „Radu Ştefan, întâiul şi ultimul"; „Pe un picior de plai", „Luceafărul" şi „Venancia". În final, Premiul pentru cel mai mare succes internaţional i-a revenit lui Dan Bălan, fostul component al „O-Zone"-ului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii