Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Iordache - „Locuitorii aşteaptă de la noi locuri de muncă şi străzi reabilitate“

ro

20 May, 2014 00:00 1692 Marime text
Primăria Municipiul Medgidia a finalizat cu succes proiectul „Reabilitare tramă stradală în Municipiul Medgidia“. Ieri, în sala de şedinţe a Primăriei, a avut loc conferinţa finală a proiectului, la care au participat membri ai administrației locale, subprefectul județului Constanța, Ersun Anefi, dar și un reprezentant al companiei care a executat lucrarea. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007 - 2013, Axa Prioritară 2: „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale“, Domeniul Major de Intervenţie 2.1: „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de străzi judeţene, străzi urbane - inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură“ şi a avut ca principal obiectiv crearea unei infrastructuri moderne în tot oraşul, astfel încât participanţii la trafic să se bucure de cele mai bune condiţii de circulaţie pe drumurile publice.

Primăria Medgidia a beneficiat de oportunităţile POR, astfel că au fost reabilitate 31 de străzi, cu o lungime totală de 20 km. „Locuitorii din Medgidia aşteaptă de la administraţia publică locală două lucruri importante: locuri de muncă şi drumuri reabilitate. Ieri, am finalizat un proiect important privind cea de-a doua categorie. Este cel de-al treilea proiect derulat pentru trama stradală“, a declarat primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache. Mai mult, în cadrul proiectului s-au amenajat şi peste 1.000 mp de spaţii verzi, s-au instalat 969 de limitatoare de viteză, 455 de rampe pentru persoane cu dizabilități și o pistă pentru bicicliști, pe o lungime de 500 de metri.

„Pe durata proiectului, au apărut mici nereguli la trama stradală, iar constructorul a garantat că, în maximum o săptămână, vor fi refăcute porțiunile de drum pe care asfaltul s-a degradat, mai exact pe străzile Călugăreni, Ovidiu și Ion Corvin. Din cei 20 de kilometri reabilitaţi, consider că o porţiune totală de zece metri care a fost afectată nu este o pagubă semnificativă, mai ales că lucrările sunt în termen de garanţie, iar constructorul va efectua reparaţiile fără alte costuri suplimentare“, a adăugat edilul Marian Iordache.
Valoarea totală a proiectului a fost de 21.760.654,84 de lei, din care cheltuieli eligibile în valoare de 17.696.297,90 de lei: 15.307.297,68 de lei - Fondul European de Dezvoltare Regională, 2.035.074,26 de lei - fonduri de la Bugetul Naţional, 353.925,96 de lei - cofinanţarea Primăriei Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii