Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mare Nostrum Campanie de informare pe plaja Vadu. De ce este unic acest loc

ro

24 Jul, 2021 10:59 1791 Marime text
  • Reprezentanții ONG Mare Nostrum din Constanța desfășoară în această săptămână o campanie de informare pe plaja Vadu, pentru conștientizarea turiștilor și localnicilor cu privire la importanța zonei.

Suntem în plină campanie! Misiunea noastră, și în această săptămână, este de a-i informa pe toți schimbă-lume pe plaja Vadu despre unicitatea acestui petec de nisip, care adăpostește zeci de exemplare de floră și faună rare. Foarte rare.

Nu de alta, dar chiar ar fi frumos să rămânem cu ele și să ne mândrim. Știm că se poate, că am dat peste oameni faini și înțelegători, transmit reprezentanții ONG Mare Nostrum.



Povestea face parte din cadrul proiectului VADUrabil.

Poiectul VADUrabil furnizează o serie de răspunsuri şi soluţii, astfel încât comunitatea locală să înceapă să înţeleagă întreg procesul şi să asigure dezvoltarea durabilă a regiunii, bucurându-se în acelaşi timp de frumuseţea ei.

Satul Vadu, alături de Corbu, este unul din punctele de intrare pe grindul Chituc, o rezervaţie ştiinţifică mixtă, ce se întinde pe o suprafaţă de 2300 ha şi face parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Vadu a devenit o destinaţie turistică preferată de către iubitorii de camping, iar numărul acestora creşte de la an la an. Mai mult decat atât, pandemia COVID19 a determinat tot mai multe persoane să îşi revizuiască destinaţiile de vacanţă şi să opteze pentru locuri izolate. Însă acest lucru îşi pune amprenta pe plajele, dar şi biodiversitatea zonei.

Prin urmare, proiectul VADUrabil furnizează o serie de răspunsuri şi soluţii, astfel încât comunitatea locală să înceapă să înţeleagă întreg procesul şi să asigure dezvoltarea durabilă a regiunii, bucurându-se în acelaşi timp de frumuseţea ei.


Obiectivele proiectului:

Asigurarea dezvoltării durabile a zonei, în armonie cu mediul, comunitatea şi alţi actori locali

Păstrarea specificului zonei în ceea ce priveşte biodiversitatea şi curăţenia plajei

Conştientizarea turiştilor şi a comunităţii cu privire la importanţa zonei


Mai multe detalii despre activitatea ONG Mare Nostrum puteți găsi pe pagina oficială de Facebook.




Sursă foto: Facebook/ ONG Mare Nostrum


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii