Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Ciolacu- „Protejăm veniturile și puterea de cumpărare ale angajaților din construcții, din sectorul agricol și din industria alimentară”

ro

25 Oct, 2023 15:42 884 Marime text
foto: Facebook.com Nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru domeniul construcții, precum și cel pentru sectorul agricol și industria alimentară au fost agreate astăzi în reuniunea Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social, prezidată de premierul Marcel Ciolacu.

”Protejăm veniturile și puterea de cumpărare ale angajaților din construcții, din sectorul agricol și din industria alimentară. Împreună cu partenerii sociali – sindicatele și patronatele - am găsit soluțiile pentru ca oamenilor care lucrează în aceste domenii să nu le fie afectate veniturile după aplicarea noilor reglementări fiscale”, a afirmat prim-ministrul.

În consultările cu partenerii sociali s-a convenit ca, începând cu drepturile aferente lunii noiembrie 2023, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru domeniul construcțiilor se stabilește la suma de 4.582 lei lunar, pentru un program de lucru normal, iar pentru sectorul agricol și industria alimentară, la 3.436 lei lunar, transmite un comunicat de presă din partea Guvernului. 

Guvernul va aproba, în acest sens, o ordonanță de urgență.

Reprezentanții sindicatelor și patronatelor au apreciat faptul că această măsură, calificată drept una corectă, a fost luată în urma consultărilor cu partenerii sociali.

De asemenea, în reuniunea Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social a fost abordată și tema legată de stabilirea salariului minim brut pe economie garantat în plată la nivel național începând cu anul 2024, a mai punctat sursa citată. 

Premierul a subliniat disponibilitatea Guvernului de a continua consultările și în această privință.

”Așa cum este normal, Guvernul va avea consultări permanente asupra tuturor aspectelor importante legate de actul guvernării, iar stabilirea salariului minim brut pe economie garantat în plată la nivel național face parte din preocupările noastre comune”, a subliniat șeful Executivului.



Citește și:

MADR prelungește limitarea adaosului comercial la unele alimente de bază și adaugă noi produse la lista existentă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii