Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Ciolacu „Nu este cazul să ne pregătim de război!”

ro

26 Jan, 2024 19:53 788 Marime text
Sursa foto. Facebook



 
  • Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat vineri la Baia Mare că "nu este cazul să ne pregătim de război", precizare făcută în contextul unor declaraţii lansate în Marea Britanie despre posibilitatea producerii unui război în Europa generat de Rusia, potrivit Agerpres.

"Nu este cazul să ne pregătim de război", a spus Marcel Ciolacu într-un răspuns scurt la întrebările adresate de jurnalişti despre reacţia României în acest context.


Miercuri, şeful Statului Major al armatei britanice, a făcut apel la "antrenarea şi echiparea unei armate a cetăţenilor" în faţa riscurilor de conflict, citând ca exemplu măsurile luate de o serie de ţări europene pentru a se consolida în faţa "ameninţării ruse", relatează France Presse.

Generalul Patrick Sanders consideră că este "esenţial şi nu doar de dorit" să fie luate "măsuri pregătitoare în vederea plasării societăţilor noastre pe picior de război dacă va fi nevoie".

"Aceasta este o acţiune care trebuie să mobilizeze întreaga naţiune", a subliniat el. "Ucraina ilustrează faptul că armatele regulate încep războaiele, dar armatele de cetăţeni le câştigă", a declarat generalul britanic.


Citește și
„Suntem peste 50 de naţiuni care susţinem Ucraina. America este piesa centrală“ 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii